'BIO SAM ZADUŽEN ZA DJEVOJKE' / Razotkrivena tajna Mikea Tysona: 'Plašio se da će ubiti protivnika ako to ne napravi prije borbe. Imao je višak energije'

Image
Foto: AFP

Čelični Mike bio je i ostao prilično osebujan lik

19.11.2021.
13:25
AFP
VOYO logo

Legendarni američki boksač Mike Tyson bio je strah i trepet teške kategorije dok je bio na vrhuncu. Sredinom 80-ih godina prošlog stoljeća bio je nezaustavljiv. Njegov uspon u tom periodu promatrao je Rudy Gonzalez, koji mu je bio vozač i tjelohranitelj. A sada je odlučio progovoriti i otkriti neke detalje iz Tysonova života.

Image
ŽELJKO MAVROVIĆ NAM JE OTKRIO /

'Jako bih volio s Tysonom ući u ring i da, ide u tom smjeru'

Image
ŽELJKO MAVROVIĆ NAM JE OTKRIO /

'Jako bih volio s Tysonom ući u ring i da, ide u tom smjeru'

"Jedna od najvećih Mikeovih tajni bila je ta da se morao poseksati u svlačionici prije borbe. Morao je to napraviti kako bi se riješio viška energije. Moj zadatak je bio pronaći mu djevojke i dovesti mu ih u svlačionicu prije borbe. Pronašao bih neku obožavateljicu, nije bilo bitno o kome je riječ. Mike bi mi samo rekao: 'Ako ne budem imao seks, ubit ću ovog lika u ringu, odmah'. Seks je bio njegov način da se oslobodi silne energije i opusti. Ponekad bi to odradio za minutu, a potom udario sebe po vratu i rekao: 'OK, ovaj momak će večeras ipak prežjeviti'. Njegov najveći strah bio je da će nekoga ubiti u ringu jer je znao da to može napraviti", otkrio je Gonzales, čije riječi prenosi The Sun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogodila ga je trenerova smrt

"I dalje viđam neke od tipova s kojima se borio. Bio sam tamo pokraj ringa i gledao te krupne muškarce kako plaču, kako im se lome kosti kosti ili krv štrca na sve strane. Izgledalo je to kao da ih udara vlak", naveo je i nastavio.

"Jednom me netko pitao zašto Tysonu trebaju četvorica tjelohranitelja, a ja sam odgovorio kako mi nismo tu da bismo štitili Mikea, nego da zaštitimo vas od njega", dodao je te je otkrio i to da je Tysona posebno teško pogodila smrt trenera Cusa D’Amata, koji se brinuo o njemu još od tinejdžerskog doba kada je zbog kriminala završio u maloljetničkom zatvoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znao se slomiti i plakati prije borbi. Imao je i problem s anksioznošću. Bio bi očajan i zabrinut, imao je napade panike zbog čega se osjećao loše. Bojao se da ga ne zatvore ili da završi u starom kvartu ako ne bude dobar u boksu. Nikad se nije oporavio od Cusove smrti jer mu je on bio netko poseban. Vjerovao je u njega i spasio ga je od pakla. Mike je jedino njemu vjerovao. Cus je znao vikati na njega, a Mike bi samo spustio glavu i rekao bi 'da, gospodine ili ne, gospodine", prisjetio se.

Tyson je postao WBC prvak svijeta 1986. nokautiravši Trevora Berbicka, i time se upisao u boksačku povijest postavši najmlađi boksač koji se ikad okitio svjetskim pojasom. D’Amato nažalost to nije doživio jer je preminuo godinu dana ranije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike