Play ponuda

Najteža odluka obitelji ikad: Legendu isključili s aparata za život!

shimmer fallback

Portorikanac Hector 'Macho' Camacho, bivši boksački prvak svijeta u trima kategorijama, preminuo je u subotu u bolnici Rio Piedras od posljedica ranjavanja.

24.11.2012.
16:20
Play ponuda

Iz bolnice su još u četvrtak objavili da je umirovljeni boksač klinički mrtav, odnosno da testovi ne pokazuju nikakvu moždanu aktivnost. Na životu su ga održavali samo aparati koji su isključeni u subotu nakon što su se od Camacha oprostili majka i njegova trojica sinova. Iako se najstariji sin protivio isključivanju aparata, ostatak obitelji je procijenio da je takva odluka najbolja budući da boksač nije imao nikakvih izgleda za oporavak.

U bolnici je Camacho završio nakon ranjavanja vatrenim oružjem u Bayamonu. Nesretni boksač je bio na mjestu suvozača u automobilu svog prijatelja u trenutku kada je nepoznati počinitelj otvorio vatru na njih.

Camacho je upucan u čeljust, a metak je prošao i kroz vrat i slomio mu dva kralješka.

Camacho je tijekom karijere ostvario 79 pobjeda, šest poraza i tri remija. Pamte se njegove borbe protiv suparnika kao što su Oscar De La Hoya, Felix Trinidad, Roberto Duran, Julio Cesar Chavez i Sugar Ray Leonard.

Play ponuda
Play ponuda