ZBOGOM, PROFESORE / Tužna vijest dolazi nam iz Dubrovnika: Napustio nas je trofejni trener i bivši izbornik, 'Gospar' kojeg su uvažavali

Image
Foto: Screenshot: Dubrovačka TV

'Željko Đapić nije bio samo stručnjak, bio je i strastvena osoba na koju se moglo računati da će unaprijediti stvar sporta'

13.8.2022.
18:48
Screenshot: Dubrovačka TV
VOYO logo

Tužna vijest dolazi nam iz Dubrovnika. U 67. godini života napustio nas je trofejni trener, bivši judaš, izbornik i nastavnik tjelesnog Željko Đapić, koji stoji iza brojnih uspjeha mnogih judaša Judo kluba Dubrovnik, ali i medalja naše Ivane Šutalo kojoj je bio dugogodišnji trener.

Sportski laureati Dubrovačko-neretvanske županije

Đapić se iz godine u godinu nalazio među sportskim laureatima Zajednice športa Dubrovačko-neretvanske županije koja mu je ove godine dodijelila i nagradu za životno djelo. Bio je cijenjen i uvažavan u sportskim krugovima, posebno onim borilačkim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TUŽAN DAN /

Strašna vijest za hrvatski sport. Preminuo je Maro Perak, jedan od najboljih hrvatskih MMA boraca u povijesti

Image
TUŽAN DAN /

Strašna vijest za hrvatski sport. Preminuo je Maro Perak, jedan od najboljih hrvatskih MMA boraca u povijesti

Gospar Đapić je u judu bio više od 5 desetljeća, najprije kao judoka, a potom kao vrsni trener čiji puleni osvajaju ne samo hrvatske nego i europske i svjetske medalje.

U tom je trenutku primao potencijalnu kandidatkinju za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu čime bi bio okrunio svoju bogatu sportsku karijeru. Istaknuo je prilikom preuzimanja nagrade da je cijelo vrijeme težio prenositi svoja iskustva i znanja na mlađe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od Željka Đapića oprostio se i Hrvatski judo savez.

'On je bio strastvena osoba'

"S tugom u srcima javljamo tužnu vijest kako je danas preminuo istinski velikan hrvatskog juda, Željko Đapić. Uvijek pažljiv i dostupan, Željko Đapić nije bio samo stručnjak, bio je i strastvena osoba na koju se moglo računati da će unaprijediti stvar sporta, a posebno juda, pa podsjećamo da je tokom svibnja ove godine dobio Nagradu za životno djelo koju je dodijelila Zajednica športa Dubrovačko-neretvanske županije za 2021. godinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ova nagrada znači mi puno. Životna nagrada to je potvrda moga dosadašnjeg rada iako mislim kako još nisam sve dao i da mogu još. Naravno, sretan sam i ponosan. Cijelo vrijeme težio sam prenositi svoja iskustva i znanja na mlađe, te mislim kako sam u tome uspio. Znanje i iskustvo, ako se ne prenosi, nema smisla, bezvrijedno je. Zato se zahvaljujem svima koji su me trpili, mojim suradnicima, mladosti koju sam trenirao a najviše familiji, koja je ipak najviše patila i istrpila", rekao je Đapić.

Bio izbornik reprezentacije Hrvatske u judu

Profesor Željko Đapić, bivši uspješni judaš, potom trener, te nastavnik tjelesnog rođen je 31. siječnja 1955. godine, diplomirao je 1980. godine na Fakultetu za fizičku kulturu u Zagrebu s usmjerenjem iz judo sporta. Nizao je uspjehe u školskim sportskim natjecanjima, a s judokama osvajao europske i svjetske medalje. Bio je i izbornik nacionalne judo reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz to je inicijator i organizator brojnih međunarodnih judo natjecanja a posebno treba istaknuti turnir Dubrovnik Open koji se održava preko 20 godina. Osim što je osnivač i predsjednik Judo kluba Dubrovnik bio je i član Upravnog odbora Hrvatskog judo saveza. Za svoja sportska postignuća 2014. godine proglašen je najuspješnijim trenerom Dubrovnika, a 2015. godine Dubrovačko neretvanske županije", napisali su iz Hrvatskog judo saveza.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo

Još iz rubrike