Pogledajte kako je David Haye bocom udario Chisoru!

Dereck Chisora nije nokautom platio za pljusku koju je odvalio 12 godina starijem Vitaliju Kličku na vaganju dan prije borbe. Možda se zato na presici nakon meča Chisora se potukao s Davidom Hayeom

19.2.2012.
12:00
VOYO logo

U osmoj obrani svog WBC naslova, Kličko je u Munchenu bezobraznog suparnika pobijedio 'samo' na bodove (118:110, 118:110, 119:111). Britanski teškaš znao je da, ako je sve uobičajeno, nema nikakvih izgleda protiv, borca koji je 15 centimetara viši od njega. Zato se Del Boy prije borbe poslužio prljavim trikovima.

"Taj šamar promijenio je startne psihološku poziciju i u tom dijelu doveo Chisoru u malu psihološku prednost", kazao je bivši europski prvak Željko Mavrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogledajte kako su se Chisora i Haye zakačili poslije meča

No, Vitalij se nije dao navući na tanak led, boksao je na distanci, bez rizičnih razmjena udaraca. U tome smirivanju pomagao mu je i brat Vladimir koji je uoči borbe imao ulogu kontrolora. Vladimir je ušao u Chisorinu svlačionicu, gdje su mu poručili da nije dobro došao, da bi provjerio ima li u njegovim rukavicama neprimjerenih pomagala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je Chisora ušao u ring zakrabuljen, Vitalij je najavio:

"Chisora, uvrijedio si obitelj Kličko. Sada je vrijeme za borbu. Vrijeme je za sljedeći nokaut. Ovo je tvoj sudnji dan".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za vrijeme intoniranja 'God Save The Queen', Chisora je izgledao kao da se molio. Ušao je u ring s majicom omiljenog mu Manchester Uniteda s brojem sedam, a uspio je i pljucnuti vodu na brata Vladimira. No, ništa od toga mu nije donijelo čudo. Pružio je više no što se od njega očekivalo, napadao, pa za Klička to nije bio sparing kao mnogi prethodni.

Na konferenciji za novinare nakon dvoboja Dereck Chisora i David Haye, bivši svjetski prvak prema WBA verziji, su se potukli! Haye je radio za jednu televiziju i ometao je konferenciju ubacivanjem u riječ Chisori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon verbalnog prepucavanja Chisora je krenuo prema Hayeu koji je stajao među novinarima i fotoreporterima te su se potukli. Haye je zamahnuo prema Chisori držeći bocu u ruci, ali ga je promašio, pa je u metežu koji je izbio najgore prošao njegov trener Adam Booth koji je zaradio posjekotinu na čelu.

"Kunem ti se Bogom, upucat ću te David Haye. Posjekao me bocom", vikao je Chisora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vladimir Kličko snimljen je kako se podsmijavao za vrijeme tog obračuna, a kasnije je za BBC prokomentirao:

"Potpuno sam razočaran. Ovo je otišlo malo predaleko. Boksački sport ne bi smio biti ovakav".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otočki mediji pišu kako će Disciplinski odbor Britanskog boksačkog saveza oštro kazniti svoje boksače, a obojica moraju dati svoje službene izjave u policijskoj stanici u Münchenu zbog incidenta koji se zbio na press-konferenciji. Naime, ni Chisora ni Haye, kao ni njihovi treneri, ne smiju napustiti Njemačku prije nego li posjete policiju.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo