VOYO VAM DONOSI IZNENAĐENJE / Pogledajte kako je Zlatni dečko 'izbombardirao' suparnika pred očima čitavog svijeta, nije mu bilo dobro

Streaming platforma Voyo donosi vam 'bare knuckle' kakav još niste imali priliku gledati

25.9.2023.
10:55
VOYO logo

Bare Knuckle rastući je sport koji je zaintrigirao čitav borilački svijet. Prije puno godina, još tamo od 18. stoljeća, boksbez rukavica izazivao je kontroverze, ali i strahopoštovanje i zainteresiranost javnosti. Ta javnost, ljudi koje su zanimale borbe potkraj 18. stoljeća, uglavnom su tome svjedočili u underground varijanti - daleko od očiju šire javnosti.

Image
SIJEVALI SU PAKLENI UDARCI /

BKFC prvak obranio pojas protiv UFC veterana: Spektakularnu borbu, kao i sve ostale, pogledajte na platformi VOYO

Image
SIJEVALI SU PAKLENI UDARCI /

BKFC prvak obranio pojas protiv UFC veterana: Spektakularnu borbu, kao i sve ostale, pogledajte na platformi VOYO

Image
Foto: RTL

Razlika između ulične borbe (street fighta) i boksačkog meča golim zglobovima je u tome što u bare knuckleu postoji prihvaćen skup pravila, kao što je ne udaranje protivnika na tlu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pravila koja su bila temelj za boksanje s golim zglobovima, bez rukavica i bandaža, većim dijelom u 18. i 19. stoljeću bila su Londonska pravila nagradnog ringa, pa su Englezi začetnici takvog načina borbe. Do kasnijeg perioda 19. stoljeća, profesionalni boks prešao je s golih zglobova u boksačke rukavice. Danas bare knuckle doživljava veliki povratak na otvorenu scenu, ali je li to, u biti, korak unazad u sigurnosnom dijelu? Naime, boks se razvijao iz bez rukavica u rukavice upravo jer je dolazilo do ozljeda najviše zglobova ruku.

Hrvoje Sep, jedan od najpoznatijih hrvatskih boksača u subotu nam je otkrio kako je to, u biti, bio sigurnosni put sporta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sigurnost je postajala sve veća, da... Bare knuckle nikad neće biti prihvaćen kao sport za neke šire mase. Ono što ga je jako populariziralo su poznata imena koja idu, prelaze u taj sport, a koja su nekad bili poznati MMA borci, zvijezde, prvaci, izazivači pojasa itd... MaldonadoAlvarezDos SantosWerdum... Svima je bare knuckle izazov, ali bitno za napomenuti kako su to sve borci na zalasku karijera", rekao nam je Hrvoje Sep.

U noći sa petka na subotu u Denveru je održan spektakularni BKFC 50 event, pa smo Hrvoja nazvali da malo s njim popričamo o bare knuckleu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, snimke borbi koje ostavljaju bez daha s BKFC 50 eventa možete pogledati na platformi Voyo.

U glavnom događaju BKFC-a 50, Lorenzo Hunt je u borbi za pojas stao u ring zajedno sa Chrisom Camozzijem. Nakon pet rundi meča u kojem su borci dali sve od sebe, pobjednikom je proglašen Hunt rezultatom 48-47, 47-48 i 49-46. No, velteraški meč Andrewa Yatesa i Christiana Torresa isto je bio fantastičan i ostavio bez daha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Yates je izbombardirao Torresa na ogradi potkraj prve runde, a nakon toga je suparnika primio u klinč i nabijao ga aperkatima, puno kako se popularno kaže...

Zlatni dečko Yates ostvario je tako pobjedu, a vi dragi čitatelji sve mečeve možete pogledati u snimkama na našoj streaming platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FNC 4. studenoga stiže u Beograd, a revanš Croate i Vase pratite ekskluzivno na platformi Voyo

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo