Play ponuda

Što ti je to trebalo: Skandalozna izjava nakon velikog uspjeha

shimmer fallback
25.10.2014.
19:02
Play ponuda

Plantić je pred petstotinjak bučnih navijača od prve sekunde borbe nametnuo žestok tempo koji njegov talijanski suparnik nije mogao pratiti pa je često nedozvoljenim sredstvima pokušavao zaustaviti hrvatskog borca.

Sudac u ringu to je kaznio s dvije javne opomene u prvoj rundi te još jednom u drugoj, što je značilo diskvalifikaciju i početak slavlja za Plantića koji je nakon Filipa Hrgovića i Dine Mansoura postao treći Hrvat sa zlatnom medaljom s juniorskog EP-a.

"Ovu sam medalju osvojio za Kristijana Tepeša, Vidu Lončara i Luku Prtenjaču koji je pao na vagi. Presretan sam zbog ove medalje kojom sam potvrdio svjetsko srebro i broncu s Olimpijskih igara mladih u Nanjingu", rekao je 18-godišnji član BK Sesvete.

Zadranin Toni Filipi završio je juniorsku karijeru osvojivši i svoju treću srebrnu medalju, nakon što se srebrom okitio na Svjetskom prvenstvu i Olimpijskim igrama mladih. U Zagrebu ga je u finalu u teškoj kategoriji pobijedio Ukrajinac Konstjantin Pinčuk jednoglasnom odlukom sudaca.

"Opet sam bio lošiji u prvoj rundi, vratio sam se u drugoj, ali sam opet pao u trećoj. Ne znam zašto se to dogodilo. Ipak, jako sam zadovoljan svojim nastupom", rekao je Filipi nakon poraza u finalu.

Tako je u Zagrebu završeno juniorsko Europsko prvenstvo, koje će, nažalost najviše ostati upamćeno po divljačkom napadu hrvatskog boksača Vide Lončara na poljskog suca, a tek onda po borcima koji su osvojili naslov europskih prvaka.

Osim Luke Plantića u srednjoj kategoriji, europskim prvacima postali su: Rus Ivan Abramov (muha), Englez Muhammad Ali (bantam), Moldavac Dorin Bucsa (pero), Rus Maksim Krivcov (laka), Talijani Vicenzo Arecchia (poluvelter) i Vicenzo Lizzi (velter), Rumunj Aradoaie Paul Andrei (poluteška), Ukrajinac Konstjantin Pinčuk (teška) i Nijemac Peter Kadiru (superteška).

Play ponuda
Play ponuda