PETERO HRVATSKIH BOKSAČA IZBORILO FINALE GRAND PRIXA U ZAGREBU: / Milun će se za titulu boriti s dvostrukim prvakom Rusije

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Borbu za naslov izborilo je tri hrvatskih boksača i dvije boksačice

9.10.2020.
22:37
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

U vrlo jakoj konkurenciji petero hrvatskih boksača izborilo je finale 2. Grand Prixa koji se održava u Zagrebu.

Image
HRVAT KOJI JE IZNENADIO SVE U RINGU JAVIO SE IZ BOLNICE: /

Pokazao je kako mu lice izgleda nakon teške borbe

Prvi je završnicu izborio mladi Gabrijel Veočić. Tinejdžer iz Slavonskog Broda othrvao se naletima Talijana Rema Salvatija i pobijedio ga podijeljenom odlukom sudaca.U finalu Veočića čeka borba s aktualnim svjetskim prvakom u srednjoj kategoriji Glebom Bakshijem. Rus je u polufinalu pobijedio drugog mladog hrvatskog borca u ovoj kategoriji Nou Ježeka koji je dao sve od sebe u meču karijere i izgubio podijeljenom odlukom sudaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trostruki prvak Hrvatske u superteškoj kategoriji Marko Milun treći je put u karijeri svladao Talijana Mirca Carbottija i za naslov u Zagrebu će se boriti protiv dvostrukog prvaka Rusije Ivana Verjasova.Ruski ljevak u poluzavršnici eliminirao 123 kilograma teškog Kongoanca Jeamieja Tshikevu, koji je na posljednjem svjetskom prvenstvu u Ekaterinburgu izgubio od Miluna.

Rus i Ukrajinac u finalu teške kategorije

U finalu je i poluteškaš Leo Cvetković koji je u čvrstoj borbi izborio pobjedu podijeljenom odlukom sudaca protiv Kosovara Besarta Pireve. Za pobjedu na Grand Prixu snage će odmjeriti s Rusom Raziuanom Mazihovim koji je jednoglasnom odlukom sudaca prošao Šveđanina Constantina Nangu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U finalu teške kategorije aktualni svjetski prvak Rus Muslim Gadžimagomedov borit će se protiv Ukrajinca Roberta Martona. Gadzhimagomedov je imao vrlo težak polufinalni meč protiv Francuza Sohepa Bouafije čiji je otpor uspio slomiti tek u trećoj rundi za pobjedu 3:0. Marton je bio siguran protiv Talijana Davidea Brita i slavio je jednoglasnom odlukom.

U finalu kategorije do 63 kilograma borit će se Ukrajnac Jaroslav Khartiz i srebrni s posljednjeg europskog prvenstva Rus Gabil Mamedov .Mamedov je jednoglasnom odlukom sudaca bio bolj od Francuza Huga Graua, a Khartyz od Poljaka Mateusza Polskog.U finalu kategorije do 69 kilograma borit će se opasni ljevak Rus Adim Musaef i Francuz Makan Traore.Rus je u polufinalu pomeo Poljaka Lukasza Lygulu nakon tri brojanja u prvoj rundi, a Traore je s 3-0 bio bolji od Albanca Xhoija Eliazija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvije hrvatice u finalu

U konkurenciji boksačica Hrvatska će imati dvije predstavnice.

Finale bantama izborila je Nikolina Ćaćić kojoj je Hrvojka Čudina predala borbu nakon prve runde. Protivnica u subotnjem finalu bit će joj Dragana Golić iz Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U finalu kategorije do 60 kilograma borit će se Marija Malenica i Šveđanka Agnes Alexiusson.Splićanka je u polufinalu podijeljenom odlukom sudaca prošla Valentinu Bustamante iz Čilea, dok je Alexiusson u svojoj 151. borbi jednoglasnom sudačkom odlukom svladala hrvatsku predstavnicu Saru Kos.

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo