OVO JE ČOVJEK KOJI BI TREBAO BITI HRGOVIĆEV PROTIVNIK U NAJTEŽEM MEČU KARIJERE: / Već s 24 godine bio je prvak, a izgubio je samo dvaput

Image
Foto: Profimedia

Ako zaista dobije priliku boriti se protiv Hrgovića, Parker će biti favorit jer je trenutno deveti teškaš svijeta, dok je Hrgović na 22. mjestu i tu činjenicu nitko neće moći ignorirati.

8.5.2021.
22:52
Profimedia
VOYO logo

Svi ljubitelji boksa u Hrvatskoj s nestrpljenjem su čekali da promotori konačno odrede datum borbe u kojoj se Filip Hrgović trebao susresti sa svojim najtežim protivnikom dosad Michaelom Hunterom. Trebao, jer izgleda da od te bore na kraju ipak neće biti – ništa.

Kako su javili britanski mediji, Michael Hunter, osmi teškaš svijeta koji bi sigurno po kladionicama bio favorit u ovoj borbi, odlučio se povući iz borbe koja se dogovarala mjesecima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je Hunter odustao od skore borbe, to ne znači da je odustao i Hrgović. Najbolji hrvatski boksač trebao bi dobiti protivnika slične kvalitete i snage, još uvijek bi ovo trebala biti njegova najteža borba u karijeri, a nagađa se kako bi umjesto Huntera trebao uskočiti 29-godišnji Joseph Parker.

Image
ŠOK ZA NAJBOLJEG HRVATSKOG BOKSAČA: /

Amerikanac odustao od borbe s Hrgovićem, umjesto s Hunterom ulazi u ring s bivšim svjetskim prvakom?

Image
ŠOK ZA NAJBOLJEG HRVATSKOG BOKSAČA: /

Amerikanac odustao od borbe s Hrgovićem, umjesto s Hunterom ulazi u ring s bivšim svjetskim prvakom?

Deveti teškaš svijeta

Parker je borac s Novog Zelanda čija je najvažnija crtica u životopisu činjenica da je prije pet godina nosio titulu teškaškog prvaka svijeta po WBO verziji. U jesen 2016. godine je na domaćem terenu u Aucklandu pobijedio Andyja Ruiza, čovjeka koji se danas također može pohvaliti da je neko vrijeme bio na samom vrhu boksačkog svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok je Ruiz svoju titulu držao tek nekoliko mjeseci, Parker je svoj WBO pojas branio dvaput, nije mu ga uspio oteti Razvan Cojanu ni Hughie Fury, rođak i štićenik Tysona Furyja, ali i dosta lošiji borac od Kralja Cigana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon dvije uspješne obrane naslova Parker je u ožujku 2018. godine izgubio svoj WBO pojas. Anthony Joshua pobijedio ga je u Cardiffu jednoglasnom odlukom sudaca. Na isti je način Parker izgubio i od Dilliana Whytea četiri mjeseca kasnije. Bila su to njegova jedina dva poraza u profesionalnoj karijeri.

Parker se polako vraćao ka vrhu svjetskog boksa i moglo bi se reći da je uspio uhvatiti priključak za najboljima. Pobjedom protiv Derecka Chisore u svojoj posljednjoj borbi pokazao je da u njemu ima dovoljno dinamita da još jednom pokuša uznemiriti teškaške vode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako zaista dobije priliku boriti se protiv Hrgovića, Parker će biti favorit jer je trenutno deveti teškaš svijeta, dok je Hrgović na 22. mjestu i tu činjenicu nitko neće moći ignorirati. Ulog u ovoj borbi trebao bi biti isti kao i prije. Tko pobijedi – ima šansu izazvati Anthonyja Joshuu za njegov IBF pojas.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo