OVIH SE DANA NA VELIKO DIJELI STRAŠAN NOKAUT NAŠE LEGENDE: / Hoost još uvijek okreće glavu kad ovo vidi

Image
Foto: Screenshot: Facebook

Primjetili smo da se ovih dana na društvenim mrežama na veliko dijeli legendarni nokaut bivšeg hrvatskog K1 borca, slavnog Branka Cikatića (62).

24.7.2017.
10:04
Screenshot: Facebook
VOYO logo

Zašto? Niti sami ne znamo točno. Možda zato što je brutalna i moćna desnica koja je odsjela u glavu još jedne ikone ovog sporta Ernesta Hoosta uistinu vrijedna divljenja. Kako mi novinari volimo kazati - za povijest.

LUDA UFC NOĆ: Autsajder ugušio favorita, brazilski

Dakle, o čemu se tu radi? Branko Cikatić je 30. travnja 1993. godine nokautom protiv Hoosta, pred 12 tisuća vatrenih obožavatelja u Tokiju, osvojio prvi Grand Prix u povijesti. Bio je to eliminacijski turnir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na turniru je nastupalo osam vrhunskih boraca, sama krema tadašnje svjetske borilačke scene. Sve do jednog bili su prvaci u kickboxingu, muay thaiju, karateu, full contactu... Bolje nije moglo, borilački svijet bio je oduševljen. Peter Aerts, Ernesto Hoost, Maurice Smith, Branko Cikatić, Todd Hays, Changpuek Kiatsongrit, Toshiyuki Atokawa i Masaaki Satake činili su osmoricu veličanstvenih boraca koji su htjeli uzeti trofej i ući u povijest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, u povijest je ušao Cikatić koji je izdominirao sve i ponio titulu najboljeg. Cikatić je u finalu dočekao najvećeg kickboksača svih vremena Hoosta, koji se do finala probio pobijedivši vjerojatno drugog najvećeg kickboksača svih vremena Petera Aertsa sudačkom odlukom i nokautom protiv velikog Mauricea Smitha. Branko Cikatić je nokautirao Hoosta desnim krošeom u prvoj rundi i postao prvi K-1 Grand Prix osvajač u povijesti. Hoost je nakon nokauta ostao ležati. Nije znao što ga je snašlo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo