TOGA SMO SE BOJALI / Osvanule loše vijesti za Filipa Hrgovića i njegovu potencijalnu borbu za titulu, evo što se događa

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Što će biti s Filipom Hrgovićem?

29.8.2023.
9:28
Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je Oleksandr Usik pobijedio Daniela Duboisa prekidom u 9. rundi u Wroclawu i time obranio WBA, WBO i IBF pojaseve prvaka, hrvatski ljubitelji boksa sad postavljaju pitanje - je li sljedeći Usik meč onaj s Hrgovićem za naslov prvaka svijeta prema IBF verziji?

Image
ČUDESNI USIK I DALJE TEŠKAŠKI 'KRALJ' /

Prvo je boksački školovao Duboisa, a onda ga brutalno nokautirao: Borio se za hrabri ukrajinski narod

Image
ČUDESNI USIK I DALJE TEŠKAŠKI 'KRALJ' /

Prvo je boksački školovao Duboisa, a onda ga brutalno nokautirao: Borio se za hrabri ukrajinski narod

Hrgović obavezni IBF-ov izazivač

Zahvaljujući pobjedi nad Demseyjem McKeanom, Hrgović je zadržao status obveznog IBF-ovog izazivača te se nada da bi se početkom iduće godine trebao boriti za svjetsku titulu s Usikom. Hrgovićeva nadanja može poremetiti samo borba između Usika i Tysona Furyja za ujedinjenje svih teškaških titula, a to je ono što želi vidjeti čitav boksački svijet. No, za Hrgu postoji još jedna zamka na putu ostvarenja svog sna - meča za naslov prvaka svijeta. Naime, Daniel Dubois i njegov tim žalit će se na ishod meča, jer po njima situacija s početka pete runde, kad je Usik dobio udarac ispod pojasa, zbog čega mu je sudac dao 5 minuta da se oporavi, nije bila regularna, niti je to, prema Duboisevom timu, bio nedopušteni udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Warren je izjavio nakon meča:

"Pogodio ga je u pojas. To nije bio niski udarac. Volio bih da ga sada mogu staviti tamo i da svi možemo vidjeti. Nisu mu uzeli nijedan bod. Sviđa mi se Usik, ali to je bila potpuna domaća odluka. Nije bio sposoban nastaviti i dali su mu nekoliko minuta da se oporavi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inzistirao je:

"Vodeća tijela će to morati pogledati i narediti revanš. Žalit ćemo se na ono što se ovdje dogodilo. Sve je u vezi s legitimnim udarcem koji ga je zaustavio i trebao je pobijediti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi žele vidjeti ujedinjenje. Da je Daniel dobio rezultat onda bi to bilo lako učiniti. Sada ćemo vidjeti."

Image
Foto: Net.hr

Frank Warren za Talk Sport: 'Duboisova žalba neće utjecati na meč između Usika i Furyja'

Frank Warren je nakon te izjave u razgovoru za Talk Sport u ponedjeljak ujutro rekao i sljedeće:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne krivim Alexa (Krassyuka - Usykovog promotora - op.a) za ono što govori, jer oni ne žele da tražimo revanš, ali mi ćemo to učiniti. Usyk? Imam puno poštovanja prema njemu, bio je nevjerojatan u cruiserweightu i on je stvarno dobar teškaš, ali on se i ranije žalio na niske udarce, učinio je to protiv Anthonyja Joshue u njihovim borbama. Plan Duboisa je bio udarati ga nisko u tijelo, jer on tu ima određenih slabosti. Volio bih da proglase meč no - contest, jer bi Daniel trebao imati ta tri pojasa oko struka, ali ako ga uspijemo dovesti do revanša, onda ćemo ih i imati".

Warren je nakon toga govorio i o meču usika i Furyja, potencijalnog...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Duboisova žalba neće utjecati na meč između Usika i Furyja jer se i dalje razgovara o tome da organiziramo ovu borbu rano u 2024. godini. Ako bude revanša, neće ići prije toga. Ako pogledamo širu sliku, ne možemo samo gurati Danielovu situaciju, iako on nije tretiran pošteno u ovoj priči", kazao je Warren pa dodao:

"Plan je bio da pobjednik od subote ide na Tysona Furyja ranije iduće godine. Iako su u borbi između Usika i Duboisa svi pojasevi bili u igri, WBA je taj po kojem je Daniel obavezni izazivač. Skupit ćemo sve dokaze, fotografije i videe te ćemo ih priložiti nadležnim tijelima da donesu odluku."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrgović će morati i dalje strpljivo čekati svoju priliku?

To bi za Hrgovića značilo i sljedeće. Dakle, dogovori li se borba između Usika i Furyja, što je izgledno, Hrgović će i dalje morati čekati svoju priliku. Hrvatski boksač ostao bi IBF-ov obvezni izazivač, no sasvim je moguće da do kraja iduće godine uopće ne dobije šansu za napad na titulu. A ako je i dobije, protivnik mu možda uopće neće biti Usik, nego će ga čekati Fury. Da, ovako izgleda da nam opet slijedi velika zavrzlama. Hrgović i njegov tim nemaju namjeru odustati od svog statusa prvog izazivača prema IBF-u, no ukoliko ova priča oko meča za ujedinjenje svih titula poprimi nešto ozbiljnije konture, svašta bi moglo biti moguće, ali teško da će Hrgović za naslov boksati ove godine, a postoji mogućnost da će se itekako načekati za meč za naslov. Prema našim procjenama, Hrgović bi mogao čekati i do kraja 2024.

Na pitanje o potencijalnoj borbi s obveznim izazivačem IBF-a Filipom Hrgovićem nakon pobjede nad Duboisom, Usik je samo kratko odgovorio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sad se idem odmoriti, spavati i jesti, piti mineralnu vodu vodu."

FNC 12 iz pulske Arene ekskluzivno ćete 2. rujna moći gledati na streaming platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo