ČUDESNI USIK I DALJE TEŠKAŠKI 'KRALJ' / Prvo je boksački školovao Duboisa, a onda ga brutalno nokautirao: Borio se za hrabri ukrajinski narod

Image
Foto: Profimedia

Oleksandr Usik i dalje svjetski prvak u kraljevskoj teškoj kategoriji po WBA, WBO i IBF verzijama

27.8.2023.
0:49
Profimedia
VOYO logo

Za njega je boks pjesma, igra... Oleksandr Usik u subotu na nedjelju, nešto iza ponoći, nokautirao je na Tarczynski Areni u Wroclawu Daniela Duboisa u 9. rundi i time zadržao pojaseve prvaka u teškoj kategoriji po verzijama WBA, WBO i IBF.

Image
PRVI NAKON MAVROVIĆA /

Eddie Hearn potvrdio: IBF će odmah nakon borbe Usika i Duboisa pozvati Hrgovića da bude izazivač!

Image
PRVI NAKON MAVROVIĆA /

Eddie Hearn potvrdio: IBF će odmah nakon borbe Usika i Duboisa pozvati Hrgovića da bude izazivač!

Usik pokazao moć

Sjajni 36-godišnji Usik je protiv 11 godina mlađeg, opasnog i dinamitnog protivnika, došao do savršenog omjera 21-0 u karijeri (14 nokauta) i sljedeći protivnik mogao bi mu biti Filip Hrgović koji je obavezni izazivač IBF-a. Iako, boksački svijet zaziva megaborbu za sve pojaseve prvaka, za apsolutnog boksačkog vladara između Usika i Tysona Furyja, prvaka svijeta po WBC.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tyson Fury? Spreman sam već sutra. Možemo se boriti bilo kada, ali ne znam kako Tyson na to sve gleda", kazao je nakon meča Usik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uslijedilo je pitanje o Filipu Hrgoviću koji je obavezni izazivač za IBF svjetsku titulu i koji bi se, prije ili kasnije, trebao boriti s Usikom. Oleksandr je vješto izbjegao odgovor, kazavši kako sad samo želi ići kući, Dobro se naspavati i jesti te popiti mineralne vode.

"Ovdje je moj menadžerski tim i oni će se baviti takvim stvarima", rekao je Usik te izbjegao odgovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče meča, Usik je očekivano dominantno krenuo od samog početka. Boksajući u svom kontragardu, s desnom nogom naprijed i desnom rukom, konstantno je direktima pogađao suparnika do te mjere da je, kako je borba odmicala, svaki i ne tako jaki udarac direktom Usika, za Dubiosa postajao sve teži i teži.

Usik je nizao udarce rundu za rundom, da bi ga početkom pete runde Dubois pogodio ispod pojasa zbog čega je meč prekinut na nekoliko minuta. Taj udarac malo je uzdrmao Ukrajinca, ali se ubrzo stabilizirao i nastavio dominirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dubois pokušao sve, ali nije išlo

Pokušavao je Dubois udarcima na granici, ispod pojasa, u trbuh, ali Usik se konstantnim kretanjima i side stepovima (iskorak u stranu) dovodio u situaciju da se nalazi na strani Duboisa koju Britanac ne brani i svaki put ga direktom pogodio, često i u serijama. Ono što krasi Usika i što mu je najjača stavka, mentalitet, a to da stalno baca tri udarca na primljena dva, četiri na suparnikova tri...

Image
Foto: Profimedia

Nikad ne dopušta da suparnik ima dominaciju. Time Usik, u biti, navodi suparnika da boksa s njim, a to je voda na mlin Ukrajincu koji posjeduje izvrsnu tehniku i tajming. Uz to, njegov svaki udarac je silovit, jak, akumuliran, dinamičan i jednako snažan u 9. ili 1. rundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Akumulirani udarci doveli do nokauta

Čitav niz akumuliranih udaraca Usika doveo je do toga da u 8. rundi Dubois, koji je inače bio odlično pripremljen i koji je fizički izgledao fantastično, po prvi put nije izdržao, već je završio na tlu. Sudac mu je brojao do 9, Dubios se ustao i krenuo nešto pokušati.

Krenuo, ne za dugo. Sredinom devete runde Usik je prvo jednom kombinacijom dobro uzdrmao Duboisa i onda ga opet srušio sjajnim direktom. Britancu je sudac opet brojao, ali ovaj put više nije mogao ustati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borio se za ukrajinski narod

Za spomenuti kako se Usik opet borio za ukrajinski narod koji se pokušava osloboditi ruskih okova u borbi za svoju domovinu, nasljeđe, za svoje živote. Na rukavicama naprijed, u zoni članaka na rukama, imao je simbol hrabre ukrajinske vojske, a isti znam mu je stajao u kutu, na mjestu gdje se spajaju konopci. Prilikom ulaska u ring poljubio je grb ukrajinske vojske i pomolio se u kutu.

FNC 12 iz pulske Arene ekskluzivno ćete 2. rujna moći gledati na streaming platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike