NA POMOLU SENZACIONALNI OBRAT: / Filipović ipak nije bio dopingiran?!

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Mirko Filipović nije bio dopingiran, objavio je u subotu navečer prilično senzcionalnu vijest Večernji list.

9.1.2016.
21:03
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Prema pisanju tih dnevnih novina popšularni Cro Cop je u petak 8. siječnja dobio e-mail od Travisa T. Tyvarta, izvršnog direktora Američke antidipinške agencije (USADA), u kojem mu je dostavljen službeni nalaz urina i krvi.

Negativan nalaz

"Dragi Mirko, kao dio našeg izvannatjecateljskog testiranja, vaš smo uzorak uzeli 4. studenog, a ovim putem vas informiramo da prikazani rezultati ne pokazuje prisutnost bilo kakve nedopuštene supstancije ili metode. Prema primjenjujućim pravilima, mi možemo napraviti još jednu analizu pa ćemo zadržati sve uzorke", stoji u e-mailu kopjeg je dobio Filipović. Večernji također piše da umirovljeni borac sumnja da ovo izvješće ne bi niti dobio da na njemu nije inzistirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su njegovi nalazi prema ovome negativni, ostaje činjenica da je sam Mirko Filpović priznao korištenje zabranjenog hormona rasta.

Image
STIGLA KAZNA ZA MIRKA: /

Amerikanci mu odrezali dugu suspenziju

Image
STIGLA KAZNA ZA MIRKA: /

Amerikanci mu odrezali dugu suspenziju

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koristio hormon rasta

"Hormon rasta je na listi zabranjenih supstancija i to sam znao, ali nije bilo drugog načina da spasim rame, barem sam tako mislio. Nažalost, jedini lijek za rame je višetjedna pauza i mirovanje, ali očajnik se i za slamku hvata. Nakon šest dana plazmi i hormona došli su me testirati, uredno sam dao uzorak krvi i urina i odmah sam obavijestio UFC o testiranju i da sam radi sanacije ramena uzeo malu količinu hormona rasta jer ništa drugo ne pomaže, a želio sam odraditi borbu pod svaku cijenu", objavio je Filipović nakon što ga je doznao da je suspendirao na dvije godine zbog kršenja anti-dopinških pravila.

Podsjetimo, naš najpopularniji borac je prvo najavio odlazak u mirovinu zbog ozljede ramena, da bi samo 24 sata kasnije stigla informacija kako je koristio hormon rasta radi saniranja bolnog ramena kako bi mogao nastupiti na UFC borbi u Južnoj Koreji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo