LOMAČENKO U TEŠKOJ BORBI OSTAO VLADAR LAKE KATEGORIJE: / Pogledajte spektakularnu boksačku noć i put najboljeg prema povijesti

Image
Foto: Screenshot: RTL

Veličanstveni boksački događaj u Londonu mogao se pratiti na RTL televiziji, kao i na RTL playju

1.9.2019.
0:59
Screenshot: RTL
VOYO logo

Po mnogima najbolji P4P boksač današnjice, ukrajinski boksački umjetnik Vasilij Lomačenko u subotu je kasno navečer po hrvatskom vremenu jednoglasnom sudačkom odlukom pobijedio Britanca Luke Campbella i zadržao svoje pojaseve u lakoj kategoriji, te u svoju riznicu stavio još jedan... Na putu za povijest!

Nije bilo previše dvojbe kod sudaca

Kod sudaca nije bilo previše dvojbe. Rezultat je bio dva puta 119-108 i jednom 118-109.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čudesno i uistinu ponekad nevjerojatno je za gledati koliko je talentiran Lomačenko, koji je dodao upražnjeni WBC pojas u lakoj kategoriji svojim postojećim verzijama WBA i WBO u riznicu koja ima svjetske naslove u tri divizijske težine i zlatne medalje na Olimpijskim igrama, "back-to back"...

Okršaj bivših olimpijskih pobjednika iz Londona 2012.

Zanimljivo, bio je to okršaj bivši olimpijskih pobjednika iz Londona 2012. godine. Lomačenko je osvojio zlato u lakoj, a Campbell u bantam kategoriji. Ukrajinac ima i zlato iz Pekinga 2008.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lomačenko sada drži WBA, WBC i WBO titule lake kategorije. Za ujedinjene kategorije nedostaje mu samo još jedna. To je IBF titula, čiji je vlasnik Richard Commney. Posljednji koji je ujedini sva četiri naslova bio je Pernell Whitaker.

Lomačenko je bio jedan od najboljih amatera u povijesti boksa

Sjajni Ukrajinac je bio jedan od najboljih amatera u povijesti boksa. Doživio je samo jedan poraz u 397 mečeva, a osvojio je po dva olimpijska i svjetska zlata te jedno europsko. Mnogi ga smatraju najboljim 'pound to pound' boksačem na svijetu, a u profesionalnoj karijeri upisao je 14 pobjeda i jedan poraz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povetkin opravdao status favorita protiv mlađeg bratića Tysona Furyja

Boksačku večer u O2 areni Londonu otvorio je teškaški obračun Rusa Aleksandra Povetkina i Britanca Hughieja Furyja. Povetkin je uočio meča bio favorit, a taj je status i opravdao. 39-godišnji Rus bio je bolji od 24-godišnjeg Britanca, neinspiriranog mlađeg bratića Tysona Furyja te pobijedio nakon 12 rundi jednoglasnom sudačkom odlukom te tako osvojio svjetsku WBA internacionalnu titulu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo