DOKAZ DA SU MIOČIĆA POČELI CIJENITI: / Stipin spektakularni high-kick nad Cormierom rezultat je njegove pobjede nad bezličjem UFC-a

Image
Foto: AFP/Screenshot
6.2.2018.
17:28
AFP/Screenshot
VOYO logo

Konačno mu je zasjalo sunce! Rečenica je kojom bi smo najbolje opisali period Stipe Miočića nakon treće uzastopne obrane teškaškog pojasa u UFC-u, što nikad nikom nije pošlo za rukom, zbog čega je 'naše gore list' postao najveći teškaš u povijesti kraljevske UFC teške kategorije. I to nakon što ga je predsjednik organizacije Dana White, u suradnji sa svojim kolegama, namjerno gurao u drugi plan, ističući Francisa Predatora Ngannoua kao novog teškaškog vladara u UFC-u.

OSVANUO VIDEO O MIOČIĆU OD KOJEG ĆETE SE NAJEŽITI: Evo zašto je Stipe najveći UFC teškaš ikad

Image
Foto: AFP

BOSTON, MA - JANUARY 20: Stipe Miocic is introduced for his Heavyweight Championship fight against Francis Ngannou during UFC 220 at TD Garden on January 20, 2018 in Boston, Massachusetts. Mike Lawrie/Getty Images/AFP

Šefovi UFC-a otvoreno su navijali za Predatora, zbog toga što je kamerunsko-francuska zvijer marketinški isplativija, atraktivnija za fanove, što je pohlepnom Whiteu i društvu u UFC-u možda i najbitnije jer je pala prodaja pay per viewa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miočić bio 'underdog'

Također, veći dio američke javnosti više je šansi davao Ngannouu, posebno nakon kamerunčeve ekspresne i moćne pobjede nad Overeemom, koji je završio na podu već u prvoj rundi, nakon jednog "izleta" u prazno, što ga je koštalo razornog aperkata u njegovoj bradi.

MIOČIĆ O NEPRAVDI KOJU JE DOŽIVLJAVAO PRIJE NEGO JE SVIMA ZAČEPIO USTA: ‘Slali su mi poruke i govorili da ću umrijeti’

Međutim, Stipe je protiv Ngannoua pokazao svu svoju borilačku raznovrsnost koju posjeduje. U stojci i u parteru. Školovao je bahatog Ngannoua i pokazao mu da se šampionom, barem u ovo današnje vrijeme slobodne borbe, posebno u UFC-u, ne može postati samo zahvaljujući razornom udarcu i iznimnim fizičkim predispozicijama, nego moraš biti kompletan borac, I moraš imati - srce!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP

Vatrogasac iz Clevelanda oduševio je kompletnu američku borilačku javnost, kao i širu bazu pratitelja ovog zahtjevnog i brutalnog sporta, svojom pametnom i sjajnom prezentacijom protiv Ngannoua.

SLAVNI UFC KOMENTATOR I POZNATI KOMIČAR OBJASNILI MIOČIĆEVU POBJEDU: ‘To je taj je*eni imigrantski mentalitet’

Napokon počeo dobivati tretman koji zaslužuje

Pa je tako Stipe napokon počeo dobivati tretman koji zaslužuje kod svojih poslodavaca, što možemo vidjeti prema angažmanu u reality showu “The Ultimate Fighter”, ali i po super-meču protiv UFC prvaka u poluteškoj kategoriji Daniela Cormiera koji ćemo gledati ovog ljeta, a koji će biti prava poslastica za sve ljubitelje ovog sporta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miočić je očito zadovoljan i povišicom koju je uspio isposlovati u tandemu sa Cormierom. Dvojac je, naime, prema vlastitom priznanju, međusobno dogovorio cifru s kojom su išli prema UFC-u i škrtom Dani Whiteu, a ispod koje nisu bili spremni ući u Octagon i međusobno ukrstiti rukavice, jedan protiv drugog, prijatelj na prijatelja... S obzirom na sada već kroničan nedostatak velikih imena koja bi izazvala veliki interes fanova, UFC je pristao na sve zahtjeve i tako dobio napokon zadovoljnog UFC prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP

BOSTON, MA - JANUARY 20: Stipe Miocic reacts after defeating Francis Ngannou by unanimous decision in their Heavyweight Championship fight during UFC 220 at TD Garden on January 20, 2018 in Boston, Massachusetts. Mike Lawrie/Getty Images/AFP

No, nisu samo mediji, fanovi i njegov poslodavac počeli cijeniti Stipu. To su učinile i kladionice koje su izbacile punudu za meč na UFC-u 226, a koje nisu bile naklonjene Miočiću uoči meča protiv Ngannoua. Teško se sjetiti kada je Stipe posljednji put bio favorit u očima “bookmakera”, no vjerovali ili ne, to je slučaj ovaj put. Prvak u poluteškoj je sada”underdog”. Da, Daniel Cormer, veliki Cormier, nije favorit protiv najopakijeg čovjeka na planeti.

MIOČIĆ FAVORIT U OBRANI NASLOVA: Je li Stipe napokon natjerao sve da mu vjeruju ili je u pitanju nešto drugo?

High - kick u stilu Cro Copa

I konačno priznanje da je sigurno najveće UFC ime teške kategorije, možda trenutno i najveće ime u čitavoj organizaciji, dobio je od strane popularne kompjutorske igrice EA Sports UFC 3. Prije svakog velikog meča, na YouTube kanalu možete pronaći simulaciju borbe u režiji ove video igrice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MIOČIĆ O POTEZU KOJI JE ODJEKNUO SAD-om: ‘Pričao sam s Whiteom, nije mi se ispričao. Ali nije me ni briga’

Stipe je obično bio taj koji bi u simulaciji bio poražen. Međutim, to sad nije slučaj. Stipe je na koncu slavio spektakularnim “high kickom”. Malo netipično od njega, moramo priznati... Ako, naravno, uzmemo u obzir da u svojoj UFC karijeri još nikog nikad nijue nokautirao na taj način, što na kraju krajeva i nije njegov stil i način borbe. Miočić rad nogu uglavnom koristi kad želi protivniku nožnim tehnikama razbijati ritam, zbunjivati ga. Ali ovog puta Miočić je izgledao poput Cro Copa. Pogledajte kako to izgleda u igrici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo