HRVATSKI SAMPION EKSKLUZIVNO ZA NET.HR / 'Mayweather samo glumi bahatost, mislim da nije takav'

2.5.2015.
12:23
VOYO logo

Na prvi poziv nam se nije javio. Vec smo se bili zabrinuli da nismo nesto napisali sto mu mozda nije odgovaralo. Ali opet, on nije takvo zlopamtilo, nije takav tip. Kroz nekoliko minuta, to je ponovno dobilo potvrdu. Dobili smo ga s prethodno poslanom porukom. Hrga je odgovorio na poziv, kao i uvijek spreman za razgovor. Dobre volje, jako dobre volje.

Jer ipak, 23-godisnja uzdanica BK Leonarda je u Bergamu proslog vikenda u posljednjem kolu ligaskog dijela tehnickim nokautom svladala Talijana Alessia Spahiua i s prethodnih jos sest pobjeda u zadnja tri mjeseca Serije postala prvi hrvatski boksac koji ce nastupiti na OI jos od Pekinga 2008. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za pocetak, kako se osjecas nakon plasmana na Olimpijske igre? Ipak, ne ostvaruje se ovakav uspjeh svaki dan.

"Ma odicno se osjecam. Sav moj trud je dosao na naplatu, i sada sam na pola puta. Jos toga predstoji ispred mene. Na Olimpijskim igrama cu ici na medalju, ali vidjeti cemo sto ce biti. Nezahvalno je prognozirati tako jako natjecanje jer imati cu puno meceva u kratko vrijeme. I dosta kvalitetnih boksaca. Uz malo srece mogao bi osvojiti medalju", kazao je Hrgovic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jos si prije za Net.hr kazao kako ces se nakon Olimpijskih igara otisnuti u profesionalne vode. Jos uvijek taj plan stoji ili...?

"Stoji, da. Sigurno cu nakon Igara zaplivati u profesionalnim vodama. U koju organizaciju i gdje, to cemo jos vidjeti. Moramo to sve pametno isplanirati. Ona organizacija koja da najbolju ponudu, i gdje cu imati najvisi motiv, tu cu i izabrati".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Citav boksacki svijet je u iscekivanju spektakularnog meca izmedu Floyda Mayweathera i Mannyja Pacquiaoa. Ovaj 'mec stoljeca', kako su ga prozvali svjetski mediji, tezak je nevjerojatnih 300 milijuna dolara i trebao bi ponuditi ono najbolje sto boks moze ponuditi. Kako ti gledas na taj mec?

"Nema sumnje, ovo je definitivno jedan od najboljih meceva svih vremena. Ne samo zbog glamoura koji ovu borbu prati, vec i zbog njih dvojice. Radi se o dva sjajna boksaca koja znaju boksati, koja imaju svoju kvalitetu, rezultate. Stoga, biti ce zanimljivo vidjeti tko ce pobijediti"-

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A za koga ces ti navijati?

"Mayweathera. On je moj favorit. Covjek odlicno boksa, i bas ga volim kao boksaca. Ta njegova doza prgavosti i bahatosti, mislim da je to, po meni, samo gluma, marketinski trik. Privatno, misljenja sam kako je cisto OK osoba. Kao boksac ima taj ubojiti nagon. Doduse, imam ga i ja, ali jos na njemu moram poraditi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoces gledati mec? Ipak je u 3.30 ujutro, a ti trenutno nastupas na prvenstvu Hrvatske za seniore.

"Da, popodne imam borbu, a sutra bi trebao imati finale. Naravno, ako se plasiram u njega. Valjda cu ga gledati, ako se probudim. Moj nastup na prvenstvu ipak ima prednost. To je moj mec stoljeca", sa smijeskom je rekao Hrgovic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Takvi glamurozni mecevi cesto znaju biti napuhani od strane medija i organizatora. Da li mislis da je ova borba Mayweathera i Pacquiaoa zaista mec stoljeca? Ok, s financijske strane je, ipak je mec tezak 300 milijuna dolara, ali, u proslosti je ipak bilo velikih sudara, velikih borbi. Sjetimo se samo okrsaja Frazera i Alija pod nazivom Thrilla in Manila u Quezon Cityju 1975. godine.

"Gle, nema sumnje da su Amerikanci ovu borbu sjajno marketinski odradili, i ona ima u sebi veliku dozu glamura i spektakla. Ali, kao sto sam vec rekao, oni dvoje su sjajni boksaci. I njihove kvalitete ulaze u taj predznak meca stoljeca", zavrsio je Hrgovic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo