PRILIKA ZA MEČ ŽIVOTA / Hrgović nikad bliže napadu na svjetsku titulu: 'Ne zanima me Usyk više zato što je veliki s**onja'

Image
Foto: Profimedia

'Frustrirajuće je, prošle tri-četiri godine imam problema s pronalaskom protivnika, svatko normalan bi poludio'

13.9.2023.
13:40
Profimedia
VOYO logo

Nakon što je Oleksandr Usik pobijedio Daniela Duboisa prekidom u 9. rundi u Wroclawu i time obranio WBA, WBO i IBF pojaseve prvaka, hrvatski ljubitelji boksa sad postavljaju pitanje - je li sljedeći Usik meč onaj s Hrgovićem za naslov prvaka svijeta prema IBF verziji?

Image
OGLASIO SE IZAZIVAČ /

Hrgović je napokon komentirao kontroverzni udarac koji je podijelio boksački svijet

Image
OGLASIO SE IZAZIVAČ /

Hrgović je napokon komentirao kontroverzni udarac koji je podijelio boksački svijet

Jedini koji može taj meč prekinuti je Tyson Fury, koji je prema boksačkim promotorima ujediniti pojaseve u velikoj borbi s Usykom, ali on to negira zasad, i najavljuje meč protiv Ngannoua:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne zanima me više zato što je veliki seronja. Ionako ga je pobijedio Daniel Dubois. Sada je postao irelevantan. Sto posto sam siguran da ga je nokautirao s tim udarcem u tijelo. Odustao je u tom trenutku. On je velteraš, Shawn Porter, ali pobijedio ga je u velteru, do 75 kilograma. Više me ne zanima. Prva postaja je Francis Ngannou, druga postaja je banka'', rekao je Fury za iFL TV.

'Itekako sam spreman'

Naš je Filip Hrgović potencijalnu situaciju komentirao za Boxing Social:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Znam da sam sljedeći na redu za svjetsku titulu, o tome razmišljam svaki dan. Fury se bori protiv Ngannoua, tako da bi Usik trebao slijediti upute IBF-a što znači da sam ja prvi izazivač. Zaslužio sam tu priliku odavno, itekako sam spreman. Čekao sam godinu i pol da se ugovori meč za obaveznog izazivača i sada opet čekam. Nema borbe za ujedinjene titula, tako da Usik treba slijediti pravila i boriti se protiv mene'', kaže i dodaje:

''Frustrirajuće je, prošle tri-četiri godine imam problema s pronalaskom protivnika, svatko normalan bi poludio. Teško je biti u formi bez borbi, teško je napredovati. Sada sam u dobroj poziciji, u najboljim sam godinama za teškaša, zdrav sam i spreman. Svi borci koji dolaze iz manjih zemalja imaju problem s pronalaskom mečeva, nema velikih TV prava i manja je praćenost. Ako si iz Engleske ili SAD-a, puno je lakše pronaći protivnike i dobiti priliku za titulu.''

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BKFC 50 iz Denvera ekskluzivno gledajte 23. rujna na streaming platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo