GOSTOVAO U POZNATOJ EMISIJI: / Mirko Filipović otvorio dušu i progovorio o svemu

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Legendarni hrvatski MMA borac Mirko Filipović gostovao je poznatoj emisiji MMA Hour Ariela Helwanija.

1.12.2015.
11:48
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
VOYO logo

"Neke ljude u početku karijere motivira novac i karijera i to je dobar motiv, ali nekada ste gladni jer ne želite izgubiti ponos i to je jača motivacija", započeo je Mirko razgovor s Helwanijem, piše Fight site.

"Imao sam ozbiljnu ozljedu ramena, ali to nije jedina stvar, riskirao sam i puknuće tetive, jednostavno se nisam mogao riskirati i bilo je bolno. Nakon borbe s Gonzagom sam se opet ozlijedio koljeno, ali nisam govorio o tome. Već sam imao četiri operacije na desnoj nozi, što mi stvara probleme, osobito na treningu. Ja u borbi uglavnom udaram lijevom nogom što zahtijeva rotaciju desnom. Bilo bi lakše da sam ozlijedio lijevo koljeno, jer onda ne bih osjećao pritisak na njoj. Stalno sam stavljao led na koljeno i i imao sam osjećaj da mi je stalno natečeno. Ozlijedio sam i tetivu na desnoj nozi zbog čega nisam mogao prihvatiti borbu tokom ljeta koju mi je UFC ponudio. Rekao sam im da se mogu boriti početkom studenog", kazao je Mirko i dodao kako su velike pauze između mečeva u njegovim godinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Odradio sam 79 borbi, napunio sam 41. godinu i pun sam ozljeda'

"Ja sam nastavljao s treninzima, ali nije bilo hrvanja. Tetiva je bila blizu pucanja nakon dva tjedna. Nisam imao luksuz vremena obavijestiti ih. Da sam najavio uzimanje hormona rasta sve bi bilo dobro. U mojim godinama nemam vremena čekati po pola godine između borbi. Doživio bi nove ozljede i ne mogu to više. Odradio sam 79 borbi, napunio sam 41. godinu i pun sam ozljeda. Trening me više ne veseli. Imao sam dugačku i uspješnu karijeru, ali sve mora jednom prestati i mislim da je ovo bila pametna i najbolja odluka za mene".

Mirko Filipović je kazao kako je imao ozbiljnu ozljedu i u borbi protiv Roya Nelsona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL, Marko Prpić
Image
Foto: PIXSELL, Marko Prpić

Mirko Filipović

"Slomio sam biceps i tetivu na zadnjem sparingu, ali sam odlučio odraditi borbu, iako je ozljeda bila ozbiljna i doktor je rekao da neću imati dobru kontrolu nad rukom. To je bila pogreška i rekao sam si da se više nikada neću boriti ako ne budem spreman", rekao je Filipović.

Sretan sam što sam otišao nakon velike pobjede

Ipak, Cro Cop je sretan što je imao sreće i za razliku od mnogih boraca završio je karijeru u dobrim uvjetima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je nasilan sport i kraj je u većini slučajeva nasilan. Ili odeš u mirovinu zbog ozljeda, ili dobiješ otkaz nakon nekoliko poraza i to je istina ovog sporta, to je zakon. Ja sam sretan što sam otišao nakon velike pobjede. Osvojio sam K1, vratio sam se u UFC i odradio revanš s Gonzagom što mi je bilo jako važno, borio sam se u Japanu, što više mogu poželjeti", zaključio je Mirko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posvetiti će se treniranju sina

Helwani je upitao Filipovića žali li za ičime.

"Nema smisla žaliti za nečim, ja nisam takva osoba. Naravno, volio bih promijeniti svaki poraz u pobjedu, ali to je život. Dolaze mladi talenti i nemoguće je ostati netaknut u ovome sportu. Ponosan sam na sebe i svoju karijeru. Ja sam na neki način sam sebe stvorio i nisam imao velike trenere. Bilo mi je teško naučiti grappling i borbu u parterujer sam bio kickboksač. Pronašao sam energiju i snagu, bio sam strpljiv, učio sam od najboljih, trenirao sam s Werdumom, bilo je zabavno i ne žalim za ničime."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mirko je napomenuo da će se posvetiti treniranju svoga sina.

"Trenirat ću sina, 13 mu je godina. Jako je talentiran i uložit ću vrijeme u njega. Naučit ću ga boriti se. Već trenira hrvanje i BJJ. Lijevak je i baca lude 'high kickove' baš kao ja. Velik je i jak za svoje godine, iako ne bih volio da se bavi ovim sportom. Ali se odluči boriti podržat ću ga, no nadam se da neće postati profesionalni borac."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo