BRUTALNO NOKAUTIRAO BIVŠEG PRVAKA I SLOMIO ŠAKU: / Pogledajte zašto svi živi upravo pričaju o ovom boksačkom genijalcu

Image
Foto: AFP/Screenshot: You Tube

Vasyl Lomačenko pokazao zašto ga smatraju boksačkim 'izvanzemaljcem'

15.4.2019.
11:00
AFP/Screenshot: You Tube
VOYO logo

Ukrajinski boksački umjetnik Vasyl Lomačenko proteklog je petka još jednom impresionirao svojom boksačkom izvedbom i dokazao zašto ga smatraju tehnički najboljim boksačem današnjice. Nevjerojatni Lomačenko dominantno je savladao bivšeg nositelja svjetskog pojasa Anthonya Crollu, završivši borbu u Staples Centru u Los Angelesu nokautom u četvrtoj rundi. Tako je Loma obranio svoje pojase prvaka u lakoj kategoriji po verzijama WBA i WBO, te Ring.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
EL MATADOR NA ISPITU KARIJERE: /

Boksački umjetnik koji se sprda sa svojim suparnicima ponovno u ringu

Image
EL MATADOR NA ISPITU KARIJERE: /

Boksački umjetnik koji se sprda sa svojim suparnicima ponovno u ringu

Izludio ga svojim kretanjima

Prve dvije runde Lomačenko je Crollu izludio svojim kretanjem, kao što to obično čini, da bi četvrtoj rundi dokrajčio svog protivnika kojeg je načeo u trećoj, a koji je u ovoj borbi do nokauta bio u podređenom položaju. Lomačenko je prije nokauta pogodio lijevi direkt i odmah na njega vezao desni kroše koji je sjeo točno iznad uha i poslao Crollu na pod. Bio je to klasični nokaut. Top Rank Boxing, koji je bio organizator priredbe, donosi snimku spomenutog nokauta iz više kuteva...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Lomačenko je boksač koji je svojom kvalitetom oduševio boksački svijet još kad je bio amater, osvojivši po dva olimpijska i svjetska zlata te jedno europsko, a zbog tih rezultata je već u svom prvom profesionalnom nastupu imao borbu za titulu prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od najboljih amatera u povijesti boksa

Jedan je od najboljih amatera u povijesti boksa. Doživio je samo jedan poraz u 397 mečeva, a u profi karijeri već je osvojio naslove u dvije težinske kategorije. “Umjetnik”, kako je ovaj boksač dobio nadimak zbog svojeg sjajnog boksačkog stila, trenutno je na skoru od 13-1 (od toga 10 nokauta).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Američki CBS Sports o Lomačenku piše biranim riječima:

"Vasyl Lomačenko nije samo najbolji borac na svijetu - on počinje stvarati svoju boksačku eru. Obranio je pojase prvaka jednim od najspektakularnijih nokauta u svojoj karijeri. Tako je nastavio svoj povijesni marš. Bio je to savršeni desni kroše kojim je završio posao", pišu Amerikanci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, Lomačenko je slomio šaku u borbi.

“Slomio sam šaku kada sam mu zadao posljednji udarac u borbi”, otkrio je Ukrajinac u intervjuu za EsNews i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sutra ću otići u bolnicu, provjeriti ruku i donijeti odluku, ali ovo nije dobro kako se sad čini. Oporavak može potrajati 6-8 tjedana.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tehnički izuzetno potkovan boksač

Lomačenko je tehnički izuzetno potkovan boksač. Njegova je tehnika uistinu besprijekorna i pravi ga je užitak gledati u ringu. Lomačenko je boksački umjetnik, čovjek koji boksa drugačije od drugih, koji u ringu okreće svoje protivnike, izluđuje ih, sprda se s njima…

Ukrajinac toliko izluđuje svoje protvnike i čini ih nemoćnima da takva dominacija na jedan estetski, umjetnički način, već dugo nije viđena u svjetskom boksu. Pustite sad priče o tome da njegov udarac nije razoran. Naravno da nije, radi se o boksaču koji boksa u nižim kartegorijama. Ali, Lomačenko s nevjerojatnom lakoćom ubada svoje protivnike, reže im udarce, svaki njihov pokušaj u početku stopira serijom udaraca, remeti im ritam i deprimira ih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema svemu sudeći, Lomačenko bi u svom idućoj borbi mogao krenuti po jedan od dva pojasa lake kategorije koji mu nedostaju. To je onaj verzije IBF kojeg drži Richard Commey iz Gane. Nakon toga bi mu ostao WBC pojas kojeg drži Mikey Garcia i to je meč kojem se boksački fanovi nadaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo