I SUDAC JE ZAPLJESKAO

BESPOŠTEDNA BORBA: Nakon ovakvog meča, postavlja se pitanje kako su boksači i dalje stajali na nogama

Dillian Whyte pobijedio je Dereka Chisoru u Manchesteru u meču za naslov interkontinentalnog prvaka.

Dillian „Otimač tijela“ Wyhte (20-1, 15 KO) i Derek “Del Boy“ Chisora (26-7, 18 KO) prije borbe nisu skrivali međusobni animozitet, koji je nakon bezbroj uvreda kulminirao tako da je iznervirani Chisora na zadnjoj presici doslovno bacio stol na svojeg suparnika. Sve se nastavilo u ringu.

Dvanaest rundi kakve boksački svijet već dugo nije vidio

I to na kakav način! Spomenuti boksači odradili su dvanaest rundi kakve boksački svijet već dugo nije vidio. Bio je to pravi rat u ringu i vjerojatno najbolji teškaški meč u posljednjih nekoliko godina. Chisora i Whyte tukli su se doslovno 36 minuta bez prestanka, čak i u zadnjim rundama kad su obojica bili na izmaku snagu.

Na kraju je čak i sudac zapljeskao

Gledatelji su uživali od prve do posljednje runde, a na kraju je čak i sudac zapljeskao. Borilački portal Fightsite javlja kako je u Manchesteru, u borbi između Whytea i Chisore, viđena prava boksačka rapsodija, onakva kakvu “boksački sladokusci žele gledati svaki vikend”.

MEČ GODINE: Najimpozantniji boksač posljednjeg desetljeća demolirao svog protivnika! Slijedi povijesni obračun

“Bilo je to 12 bespoštednih rundi, gdje se na kraju samo moglo postaviti pitanje kako ova dva teškaša i dalje stoje na nogama” opis je borbe Fightsitea.

Uvodne runde pripale su iskusnijem Chisori, posebno tu mislimo na petu i osmu, u kojima se stvorio dojam da će Whyte pasti. Ipak, izdržao je i preuzeo kontrolu, a posebno je dobro izgledao u posljednje tri, koje su mu vjerojatno i donijele pobjede. Sudačke kartice kažu da je bilo vrlo neizvjesno, 115-113, 115-114 i 114-115.

 

Povratak na Net.hr