TUZNA VIJEST Legendarni boksac pronaden mrtav u svojoj dvorani

Tuzna vijest dolazi nam iz SAD-a. Bivsi profesionalni boksac Tony Ayala jr. pronaden je mrtav u San Antoniju. Nesretni boksac pronaden je u Zarzamora Street Gymu, dvorani koju je vodio sa svojom bracom. Prvi izvjestaji govore kako se radi o srcanom udaru.

Fightsite prenosi kako je Ayala bio velika boksacka nada. Kao tinejdzer se pojavio na naslovnici Sports Illustrateda kao jedan od boksaca koji su nastupili na eventu koji su 1981. prevodili legendarni Sugar Ray Leonard i Thomas Hearns.

No, u njegovoj karijeri ipak nije bilo sve tako blistavo. Veliki problemi sa zakonom obiljezili su njegov zivot. Vise puta je provaljivao u kuce, bio je registriran kao seksualni prijestupnik te je osuden na 35 godina zatvora.

Priznao je konzumiranje kokaina pred tri posljednja meca. Upravo zbog tih losih stvari etiketiran je kao problematican boksac u borilackom svijetu. Iako, nema sumnje da se radilo o talentiranom boksacu kojem su prognozirali kvalitetne rezultate, i koji je mogao napraviti blistavu karijeru i uzeti svjetski pojas.

Godine 1999. Ayala je pusten iz zatvora te je nastavio boksacku karijeru, no ne zadugo. 2000. je uhicen zbog provaljivanja u kucu i silovanja njene vlasnice te je tom prilikom dobio metak u rame.

2004. je zaustavljen od strane policije jer je brzo vozio, a policajci su u njegovom automobilu pronasli heroin i pornografske videe, zbog cega je osuden na 10 godina.

2014. je pusten iz zatvora te je poceo pomagati svojoj braci u Zarzamora Street Gymu, koju su naslijedili od svog pokojnog oca.

Ayala nikad nije postao svjetski prvak iako je ostvario 31 pobjedu i 2 poraza. Luis Ramon “Yori Boy” Campas je prvi boksac koji ga je pobijedio.

Povratak na Net.hr