RAT U RINGU / Alen Babić pobijedio u borbi karijere i osvojio WBC silver pojas! Ovo je bila najduža borba 'Savagea'

Image
Foto: Profimedia

Babić je pobjedu odnio protiv Poljaka Adama Balskog i tako osvojio srebrni pojas u bridger kategoriji prema verziji WBC-a

21.5.2022.
21:04
Profimedia
VOYO logo

Alen Babić pobijedio je u borbi karijere! Pobjedu je odnio protiv Poljaka Adama Balskog i tako osvojio srebrni pojas u bridger kategoriji prema verziji WBC-a te će dobiti priliku izazvati svjetskog prvaka u bridger kategoriji (do 102 kg), Kolumbijca Oscara Rivasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Babić je već u prvoj rundi meča završio na podu pa je između devete i desete runde bio žestoko uzdrman, ali je kroz ostali tijek meča bio mnogo bolji, konkretniji i uvjerljiviji boksač. Zato je i zasluženo slavio jednoglasnom sudačkom odlukom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Babić je nakon gonga za kraj devete runde spustio ruke što je Poljak iskoristio pogodivši ga desnim krošeom prije nego je sudac uskočio. Poljak je za taj potez dobio negativni bod jer se taj udarac dogodio nakon zvona.

No, Savage je izdržao te se vratio u meč i uspješno ga priveo kraju. Sudačke kartice glasile su dva puta 97-91 te jednom 95-93 u korist hrvatskog boksača koji je sad i službeno prvi izazivač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijek borbe

Deseta runda: Gotova je borba! Čeka se sudačka odluka! Alen Babić pobijedio u borbi karijere i osvojio WBC silver pojas!

Deveta runda: Babić je primio poprilično ozbiljan udarac na samome kraju. Čak se i čini da se to dogodilo nakon zvona. Savage je vidno uznemiren. Balski je na kraju kažnjen oduzimanjem jednog boda zbog udarca poslije zvona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osma runda: Babićev meč nikada nije ovako dugo potrajao, ali kondicija je i dalje na nivou i Babić ne posustaje. Balski povremeno pokušava kontrirati njegove napade, ali Poljak gubi iz runde u rundu. Babić boksa meč karijere, a krajem osme runde serijom udaraca ispogađao je Balskog.

Sedma runda: Babić ne usporava niti nakon šest rundi konstantnog pritiska. Savage zasada sjajno odrađuje ovaj meč i sve je bliže WBC-ovom Silver pojasu. Babić je 30-ak sekundi prije završetka lansirao jedan opasan napad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šesta runda: Balski je pokušao s nekoliko krošea uzdrmati Babića, ali Savage je dobrim eskivažama izbjegao napade sve umornijeg Poljaka. Iako je sve umorniji, ne treba iznenaditi ako će Balski biti prvi boksač kojeg Babić neće završiti u svojoj profesionalnoj karijeri. Prvi put u profesionalnoj karijeri Babić kreće u sedmu rundu.

Peta runda: Babić je ovu rundu otvorio s pritiskom. Balski u navratima djeluje opasno, ali većinom se samo brani. Babić je i ovu rundu kontrolirao od početka do kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogledajte mali dio borbe OVDJE.

Četvrta runda: Obojica nešto teže dišu na početku ove runde, ali Babić je nastavio u svom stilu. Balski pokušava maknuti Babića od sebe kombinacijom brzih udaraca, ali ne djeluje Poljak niti blizu ubojito kao na početku borbe. Balski ima iskustva u mečevima na deset rundi, ali Babićev pritisak nešto je s čime se Balski sve teže nosi. Balski je pokušao napasti tek pred kraj runde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treća runda: Sporiji je sada tempo kod obojice. No, Babić je taj koji će tražiti akciju. Jasno je da se Balski pouzdaje u svoju kondiciju te većinom izbjegava akciju ili traži nešto iz kontre. Babić odličnim pogocima zatvara rundu.

Druga runda: Siloviti početak druge runde! Pijetraj je Babiću dao nekoliko dobrih savjeta tijekom pauze, a Babić je svom treneru rekao kako je dobro i nije uzdrman. Sjajnim lijevim krošeom Babić je pogodio sredinom runde. Upustio se Balski u otvorenu razmjenu, boksači su beskompromisno plasirali udarce, ali niti jedan nije završio na tlu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva runda: Balski je jako brzo uzdrmao Babića i sudac mu je brojao. Brzo se Alen oporavio i nastavio je sa svojim pritiskom. Gotova je prva runda.

22.05 - Počela je borba! 10 rundi po tri minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

22:00 - Babić je u ringu.

21.50 - Završila je i zadnja runda prije Babićeve. 'Savagea' možemo očekivati u ringu nešto nakon 22 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

21.20 - Prije Alena Babića i Adama Balskog još je na rasporedu meč između Ellie Scotney i Marije Ceccilije Roman. Babić će u ring doći iza 21.45.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo