KANONADA U LONDONU /

Alen Babić šokantno izgubio za 36 sekundi: Porazio ga Bik: 'Ja sam iz Romforda, imam srce ratnika'

Image
Foto: Profimedia

Babić izgubio od Fishera u Londonu za svega 36 sekundi. Šokantan ishod meča koji je počeo nešto malo iza ponoći

Silvijo Maksan

Silvijo Maksan

Najviše voli raditi intervjue sa sportašima, odličan novinar i 'pravi terenac'

7.7.2024.
0:07
Profimedia
VOYO logo

Profesionalni hrvatski boksač Alen Babić (33., 12-2) ušao je nešto malo iza ponoći po našem vremenu u ring protiv britanskog teškaša Johnnyja Fishera (25., 12-0) u Londonu. Nije dobro prošao...

Babić je bio dio glavne borbe večeri na događaju koji se održao u Copper Box Areni, protiv najtežeg boksača do sada, kojem je nadimak Bik iz Romforda, mlađim 8 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otvorio je Fisher meč desnicom (krošeom, dosta širokim) koja, kao da je s onog svijeta, koja je bila gromovita, a sjela je Babiću baš negdje iza uha, u centar za ravnotežu. Pokazao je pritom i brzinu udaraca...

Babić, doduše, nakon borbe nije imao vidljivu ozljedu lica, ali je izgleda bio previše uzdrman kako bi izdržao. Zaplesao je kad je dobio seriju udaraca, ali se pridigao s poda i htio nastaviti meč. Sudac to nije dopustio procjena mu je bila takva da je donio odluku o prekidu i pobjedi Fischera tehničkim nokautom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju je Fisher, boksač koji je bio ogroman favorit, slavio nakon svega 36 sekundi meča i zaslužio pljesak. Nije dobro prošlo u glavnoj borbi na eventu kojeg je gledalo nešto manje od 10 000 ljudi, ali vjerujemo da će se Babo vratiti još i jači, da će mu ovo biti lekcija, nikad poraz. Na greškama se uči.

Image
THE SAVAGE U ELEMENTU /

Alen Babić najavio kaos: 'Kreirat ću mu pakao. Ne zanima me boks, bit će ludilo'

Image
THE SAVAGE U ELEMENTU /

Alen Babić najavio kaos: 'Kreirat ću mu pakao. Ne zanima me boks, bit će ludilo'

Pogodio je mladi Britanac Babića preciznom kombinacijom i time opravdao zašto ga Englezi smatraju budućnosti njihovog boksa. Johnny Fischer pokazao je moć. Ima strašnu kombinaciju krošea i aperkata, a taj arsenal izvukao je iz svoje radionice i kanonadama zaključio priču. The Savage je kapitulirao...

Ustao je Babić nakon kanonade paklenih topova Fishera, no nije bio sasvim stabilan na nogama. Sudac je to uočio i prekinuo borbu. Babić je negodovao na tu njegovu odluku, no ona je bila konačna i Fisher je odnio pobjedu. Britanskom boksaču ovo je bio 12. meč u karijeri i 12. pobjeda, dok je ovo bio Babićev drugi profi poraz u prvoj rundi. Na glasu je Fischer kao najveća britanska boksačka nada.

Bio je ovo najbrži nokaut u karijeri za Fishera. Alen je na službenoj vagi prije meča težio 98 kilograma, dok je "The Romford Bull" bio osjetno teži sa 108 kilograma. Oba boksača imala su sličnu težinu baš kao i na njihovim prethodnim nastupima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imam samo veliko poštovanje za Alena Babića, mogu reći da mi je čak i prijatelj, ali ja sam iz Romforda i drugog sam kova. Da me pobijedite, morate me doslovno strpati u kola hitne pomoći i odvesti u bolnicu, ništa osim toga. Imam srce ratnika koji ne odustaje. Očekivao sam večeras da idemo u rat, baš tako. Pripremio sam se na jednu jako tešku borbu", rekao je nakon borbe Fisher.

Romford je naselje odnosno grad, kojeg mnogi smatraju sjeveroistočnim predgrađem Londona, a poznat je kao geto. Ulice tog kvarta definiraju čovjeka, a Fisher je upravo produkt Romforda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo