KINEZI GRADE STADION U BLIZINI ZAGREBA? / Gospođa Yu posjetila Veliku Goricu i rekla što misli o senzacionalnom projektu

Image
Foto: Facebook

Osim stadiona, ovaj grad u pripremi ima i brojne druge projekte koji su zanimljivi potencijalnim investitorima

12.4.2019.
14:52
Facebook
VOYO logo

Kineska delegacija predvođena predsjednicom pekinške kompanije Z-Run Well Ton Industry gđom Jiang Yu posjetila je u petak Veliku Goricu i sastala se s velikogoričkim gradonačelnikom Draženom Barišićem s kojim je razmatrana mogućnost gradnje novog nogometnog stadiona s kapacitetom od 30 tisuća mjesta.

Image
KINEZI GRADE DVA NOVA STADIONA U HRVATSKOJ? /

Propada Šukerov plan, Vatreni utakmice ipak ne bi igrali u Blatu

Image
KINEZI GRADE DVA NOVA STADIONA U HRVATSKOJ? /

Propada Šukerov plan, Vatreni utakmice ipak ne bi igrali u Blatu

"Potencijalnim investitorima Grad je prezentirao mogućnosti ulaganja u sportsku infrastrukturu koja podrazumijeva stadion s popratnim sadržajima. Kineska delegacija obišla je i potencijalni teren koji prostorno planski zadovoljava potrebe izgradnje stadiona s 30 tisuća mjesta, a sljedeći će tjedan biti potpisan Memorandum o razumijevanju" stoji u priopćenju ureda gradonačelnika Velike Gorice u kojoj se ističe da se ova suradnja dogovara već duže vrijeme, a posebice je dobila na značaju nakon ulaska HNK Gorice u I nogometnu ligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grad poželjan investitorima

"Velika Gorica je u posljednjih nekoliko godina postala grad poželjan investitorima. Prvo našim domaćim kompanijama, poput Atlantic grupe, a sada i vanjskom kapitalu. Mi smo još prije nekoliko godina uspostavili prve kontakte sa službenim izaslanstvom NR Kine, a danas smo ovdje razgovarali o konkretnim projektima. Veseli me da se razvijamo u pozitivnom smjeru i da strani investitori prepoznaju taj naš potencijal za svoja ulaganja", izjavio je gradonačelnik Barišić. Riječ je o najsuvremenijem stadionu a da su želje za njegovu izgradnju obostrane potvrđuju i riječi Jiang Yu.

Image

24.01.2019., Velika Gorica - Ministar drzavne imovine Goran Maric u drustvu predsjednice Kolinde Grabar Kitarovic urucio je ugovore kojima se drzavno zemljiste poklanja gradovima u svrhu izgradnje. Gradonacelnik Velike Gorice Drazen Barisic. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Oduševljena Goricom

"Infrastruktura koju posjedujete je više nego zadovoljavajuća jer ste povezani s cijelom Hrvatskom, prednost je i blizina Zračne luke, a sviđa nam se i sam izgled Velike Gorice. U vašem Gradu vidimo veliki potencijal, ne samo za izgradnju stadiona već i za ulaganje u razne oblike sportske infrastrukture te u sportsku industriju", kazala je Jiang Yu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne treba zaboraviti da je Velika Gorica najveći grad Zagrebačke županije, šesti grad u Hrvatskoj s najmanjom stopom nezaposlenosti i najvišim prosjekom plaće u gospodarstvu. Stoga, osim stadiona, ovaj grad u pripremi ima i brojne druge projekte koji su zanimljivi potencijalnim investitorima i stranom kapitalu, a gradonačelnik Barišić je naglasio kako je ovo početak jednog novog investicijskog zamaha grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo