Kako kotiramo? / Hrvatska stvara više šansi od Engleza i Francuza, opasnija je samo Belgija

Nakon dana odmora hrvatska nogometna reprezentacija kreće u pripreme za utakmicu polufinala s Engleskom

9.7.2018.
18:59
VOYO logo

22 vojnika na raspolaganju, najteža bitka izbornika Dalića tek slijedi.

Na raspolaganju mu je čitava artiljerija klasnih igrača, bombardera poput Mandžukića i Kramarića koji su zajedničkim snagama 'riješili' Rusiju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što Hrvatsku čeka u najbitnijoj bitki za Moskvu? Zaigrana i pomlađena, ali fizički moćna momčad Engleske s taktičko-tehničkim novotarijama, kompaktnom postavom i tri braniča. Engleska u prekidima hrvatskoj obrani najveća je boljka, kao i njihov prvi strijelac Harry Kane sa šest pogodaka. Nekadašnji igrač u engleskom Leicesteru Kramarić ne skriva, i prije početka prvenstva bili su mu favoriti.

"Mislim da tekma neće krenut naglo jer velik je ulog. Treba ući koncentrirano, pogotovo u fazi obrane. To znaju bit utakmice gdje znaju jedna ili dvije greške odlučivati ili individualna kvaliteta", kaže Kramarić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No i Hrvatska na opasno grize, stvara više prilika od Francuza i Engleza, i najagresivnija je momčad turnira s čak 12 žutih kartona.

S 85 udaraca prema golu najopasnija je Belgija, Hrvatska ih ima sedam manje, te iza sebe ostavlja Engleze sa 70 pokušaja. Najlošiji su Francuzi s njih tek 56. Ne brine to previše Mandžukića, tvrdi najgori pritisak prošao je nakon Danske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da je danas utakmica, mi bismo bili spremni, toliko želimo igrat polufinale, nema nikog tko bi se žalio, ali nema straha prema nikome jer vjerujem najviše u sebe i samo mislimo na nas", rekao je Mandžukić. 

A kad su već došli u Moskvu, red je da tu ostanu i do samoga kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo