OGLAS

HRVATSKA JE ZLATNA: / Braća Fantela postali svjetski prvaci u ekstremnim uvjetima; 'Cilj je bio proći kvalifikacije, ovo je ludo!'

Image
Foto: Pixsell

Braća Šime i Mihovil Fantela postali su novi svjetski prvaci u danskom Aarhusu

11.8.2018.
15:26
Pixsell
VOYO logo

Braća Šime i MihovilFantela postali su svjetski prvaci u klasi 49er na Svjetskom prvenstvu u danskom Aarhusu.

Taktički su savršeno odjedrili plov za odličja, ostavili iza sebe obje njemačke posade TimaFischera i FabianaGrafa te ErikaHeila i ThomasaPloessela na drugom i trećem mjestu i uzeli zlato.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šime Fantela za povijest

Olimpijski i svjetski prvak Šime Fantela upisao se tako i u povijest jer je vrlo malo jedriličara koji su osvajali medalje na svjetskim natjecanjima u različitim olimpijskim disciplinama. Među njima su Brazilac Robert Scheidt, Britanci Ben Ainslie i Ian Percy, Šveđanin Frederik Loof, a u subotu će im se pridružiti i Šime Fantela.

Braća Fantela stigli su u Aarhus kao 17. na svjetskoj ljestvici klase, posada koja cilja plasman u finalnu zlatnu skupinu i normu za Olimpijske igre u Tokiju 2020, no ostvarili su pravi podvig. U dva dana finalnih jedrenja zlatne skupine podijelili su lekcije konkurenciji, odjedrili samouvjereno, u maniri pobjednika, iako se jedrilo u ekstremnim uvjetima, s udarima vjetra od 25 čvorova, koji braći Fantela najmanje odgovaraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ovo je ludo!'

"Nevjerojatno je biti na brodu s bratom, a meni je ovo novi izazov s obzirom da sam promijenio klasu. A osvojiti Svjetsko prvenstvo već sada je nešto što nisam mogao ni sanjati. Znali smo da smo dobro, znali smo da možemo biti konkurentni ako nam uvjeti dozvole da pokažemo što znamo i eto što se dogodilo. Ovo je ludo! Zahvaljujem se cijelom našem timu. Cilj je bio da prođemo kvalifikacije, a mi smo osvojili zlato, nitko se tome nije nadao ni u snu", rekao je Šime Fantela za SN.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Cijena strasti
Brak na prvu
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Brak na prvu Australija
default_cta
Zlatni dečko
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Svemirci s gornjeg kata
Dosje Jarak
default_cta
Obiteljske tajne
Plaćenici
Mali princ
VOYO logo