SREČNO! / Jakov Fak se odlučio za Sloveniju

Hrvatski biatlonac Jakov Fak odlučio se da će nastupati za slovensku reprezentaciju.

31.7.2010.
9:24
VOYO logo

Jakov Fak hrvatski biatlonac i senzacionalni osvajač brončanog odličja sa Svjetskog prvenstva u južnokorejskom Pyeongchangu 17. veljače 2009. i Olimpijskih igara u Vancouveru godinu dana kasnije, odlučio je da će u budućnosti nastupati za slovensku reprezentaciju!

Natezanja oko toga za koga će Fak nastupati traju još od osvajanja famozne medalje. On je iz Mrkoplja, no sportsku karijeru izgradio je na slovenskim terenima i uz pomoć slovenskih stručnjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

23-godišnji biatlonac na koncu se odlučio za Sloveniju gdje su mu ponuđeni bolji uvjeti za treniranje, a presudan je čini se bio i njegov trener,   Slovenac Uroš Velepec, kojeg je Hrvatski biatlonski Savez bezuspješno pokušavao dovesti, a suradnja Uroša i Jakova toliko je dobra da se Fak odlučio odjenuti  slovenski nacionalni dres.

Nakon objave ove vijesti, oglasio se i predsjdnik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša kazavši kako su HOO i Hrvatski biatlonski savez poduzeli su sve što je u granicama naših mogućnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jakov Fak je kod nas imao isti tretman kao i olimpijac Ivica Kostelić; osigurali smo mu sve potrebne uvjete, a u okviru naših kriterija i propisa. Imao je tretman vrhunskog sportaša, olimpijca, osigurali smo mu sponzore, a na jesen je trebao potpisati ugovor s još nekim sponzorima, no to sve očito nije bilo dovoljno", poručio je Mateša.

Više doznajte u videoprilogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo