IZBORNI KONGRES MEĐUNARODNOG ATLETSKOG SAVEZA: / Britancu produžen mandat predsjednika IAAF-a, produžena suspenzija Rusiji

Image
Foto: AFP, JUSTIN TALLIS

Bio je jedini predsjednički kandidat

25.9.2019.
14:33
AFP, JUSTIN TALLIS
VOYO logo

Britanac Sebastian Coe će i naredne četiri godine voditi Međunarodni atletski savez (IAAF) nakon što je na izbornom kongresu u Dohi bio jedini predsjednički kandidat i jednoglasno potvrđen sa svih 203 glasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Coe (62) je 2015. godine naslijedio Senegalca Lamineja Diacka, optuženoga za korupciju, a u prvom mandatu negdašnji najbolji srednjeprugaš svijeta suočio se s velikom aferom sustavnog dopingiranja ruskih atletičara.

Rusi pod neutralnim obilježjima

Kongres je izabrao i četiri dopredsjednika - Ukrajinca Sergeja Bubku i Geoffa Gardnera s otočja Norfolk, saudijskog princa Nawafa bin Faisala, te Čileanku Ximenu Restrepo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije izbornog kongresa, IAAF je glasovao o produženju suspenzije Rusiji zbog pomanjkanja suradnje s WADO-m, a rezolucija je usvojena s 164 glasa "za" i 30 protiv. Na predstojećem SP-u u Dohi nastupit će 30 ruskih atletičara, ali ne pod ruskom zastavom, već neutralnim obilježjima, kao što je bio slučaj i s prošlog SP-a i Olimpijskih igara u Rio de Janeiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo