POLICIJA REAGIRALA

IZ ŠPANJOLSKE STIGLA POTVRDA: U sukobu Dinamovih frakcija uhićeno 12 navijača!

Dinamo večeras gostuje u Sevilli, a uvertira utakmici na Sanchez Pizjuanu, nažalost, bili su izgredi navijača zagrebačke momčadi u Andaluziji.

Iz Seville su stigle snimke na kojima su navijači napravili kaos u središtu grada, navodno su se sukobile dvije Dinamove navijačke frakcije.

Do uhićenja je došlo u Malagi, koja je 200-injak kilometara udaljena od Seville.

Niskobudžetnim letovima stigli u Malagu

Mnogi su navijači niskobudžetnim letom stigli u taj grad, želeći produžiti do Seville, ali je španjolska policija, javljaju iz Dinama, uhitila ukupno 12-oricu navijača.

NEREDI U ŠPANJOLSKOJ: Dinamovi navijači napravili kaos u središtu Seville, letjeli su stolovi i stolci

To je potvrdio Krešimir Antolić, Dinamov povjerenik za sigurnost.

“Imamo informaciju da je u ponedjeljak u Malagi uhićeno devet, sinoć još tri hrvatska državljana. Ne znamo detalje zbog kojih je došlo do uhićenja. Pozivamo sve hrvatske navijače da u Sevilli  svojim navijanjem pomognu Dinamu te da se suzdrže od kršenja zakona kojim bi sebe i klub doveli u zonu kažnjavanja”, kazao je Antolić.

Španjolska policija potvrdila uhićenje

Prenosimo i priopćenje hrvatskog MUP-a u kojem se spominju osmorica uhićenih.

“U Malagi, Kraljevina Španjolska, tijekom jučerašnjeg dana došlo je do međusobnog sukoba suprotstavljenih frakcija navijača GNK Dinamo. Španjolska policija potvrdila je uhićenje i privođenje osam hrvatskih navijača. Također, jučer, tijekom kasnih večernjih sati pripadnici istih frakcija sukobili su se i u Sevilli gdje je također uhićeno i privedeno nekoliko osoba.

Više informacija imat ćemo kada stigne službeno izvješće španjolske policije. U sklopu međunarodne policijske suradnje, španjolskoj policiji dostavljeni su svi podaci kojima raspolaže hrvatska policija, a važni su kod postupanja i mogu biti od pomoći španjolskim kolegama tijekom osiguranja večerašnje utakmice”, stoji u priopćenju.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr