Ovo se čekalo! Najveća nada hrvatskog tenisa ispisala povijest!

Sa samo 15 godina, hrvatska tenisačica Ana Konjuh osvojila je prvi seniorski turnir u karijeri! Ana je pobjednica ITF zemljanog turnira u Montpellieru.

24.6.2013.
9:06
VOYO logo

Za Konjuh, koja je ove godine bila pobjednica juniorskog Australian Opena i u pojedinačnoj konkurenciji i u parovima, dok je u Roland Garrosu u obje konkurencije stigla do polufinala, bio je ovo tek osmi nastup na seniorskim turnirima.

Također, bio joj je ovo treći finale na istima, a nakon poraza u Antalyi i Mariboru, došla je do naslova pobjedom nad tri godine starijom protivnicom i 225. tenisačicom WTA ljestvice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dubrovčanka zbog svoje dobi ima limitiran nastup na seniorskim turnirima, a osvojeni naslov donijet će joj veliki napredak na najnovijoj WTA ljestvici na kojoj trenutno zauzima 549. mjesto.

Poznavatelji svjetskog tenisa već joj najavljuju veliku karijeru, pa čak i uspon na svjetski broj jedan, a s obzirom na sjajnu fizičku pripremljenost, i iznimnu psihičku stabilnost, koja je pogotovo važna u tenisu, za Anu niti jedan cilj ne bi trebao biti nedohvatljiv. Samo da zdravlje posluži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201102150360004-Tenis

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo