Dodatne kvalifikacije / Italiji remi protiv Njemačke, Ukrajina korak do Brazila

Image
Foto: uefa.com

U prvoj utakmici dodatnih kvalifikacija za SP 2014. Grčka je u Ateni pobijedila Rumunjsku s 3-1, te stekla veliku prednost pred uzvrat u utorak u Bukureštu. Nogometne reprezentacije Italije i Njemačke u prijateljskoj su utakmici igranoj u Milanu odigrale 1-1. Ukrajina je u Kijevu pobijedila Francusku 2-0 načinivši veliki korak prema Brazilu.

15.11.2013.
23:02
uefa.com
VOYO logo

U prvoj utakmici dodatnih kvalifikacija za SP 2014. Grčka je u Ateni pobijedila Rumunjsku s 3-1, te stekla veliku prednost pred uzvrat u utorak u Bukureštu.

Pobjedu su Grčkoj donijeli Konstantinos Mitroglou (14, 66) i Dimitrios Salpingidis (20), dok je strijelac za Rumunjsku bio Bogdan Stancu (19). Domaćin je na Rumunje krenuo s trojicom napadača i to se vrlo brzo isplatilo - Mitroglou je na asistenciju Salpingidisa zabio za 1-0 u 14. minuti, a Rumunji su izjednačili već nakon pet minuta preko Stancua. U 20. minuti Salpingidis je iz solo-prodora opet doveo Grke u vodstvo, da bi Mitroglou u 66. minuti postigao svoj drugi zgoditak za konačnih 3-1. U sudačkoj nadoknadi isključen je igrač gostiju Costin Lazar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometne reprezentacije Italije i Njemačke u prijateljskoj su utakmici igranoj u Milanu odigrale 1-1 (1-1).

Poveli su gosti preko Hummelsa (8), a poravnao je Abate (28).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čile je kao gost na Wembleyu svladao Englesku sa 2-0 (1-0) pogocima Alexisa Sancheza (7, 90+4).

U prvom susretu dodatnih kvalifikacija za svjetsko nogometno prvenstvo 2014. godine Ukrajina je u Kijevu pred 70.000 gledatelja pobijedila Francusku 2-0 načinivši veliki korak prema Brazilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Junak utakmice bio je napadač Dnjipra Roman Zozulija koji je u 61. minuti zabio za 1-0, a u 82. minuti izborio jedanaesterac kojeg je realizirao Andrij Jarmolenko. Do kraja utakmice obje su momčadi ostale s igračem manje. Prvo je u 90. minuti isključen francuski branič Laurent Koscielny, a tri minute kasnije 'pocrvenio' je i branič ukrajinske vrste Oleksandr Kučer.

Uzvratni susret je 19. studenog na pariškom stadionu Stade de France.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukrajina je kroz svoju nogometnu povijest tri puta igrala u dodatnim kvalifikacijama i sva tri puta je ispala. U 'baražu' za SP 1998. od Hrvatske, u dodatnim kvalifikacijama za SP 2002. od Njemačke, te u kvalifikacijama za SP 2010. od Grčke. Posljednje svjetsko prvenstvo koje Francuska propustila bilo je 1994. u SAD.

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo