ZAVRŠETAK PREMIERSHIPA / Ispali Newcastle i M'brough

Image

Uz WBA, u niži rang iz Premiershipa preselit će još i Newcastle i M'brough.

24.5.2009.
17:34
VOYO logo

Newcastle United i Middlesbrough pridružili su se West Bromwich Albionu i iduće sezone igrat će u drugoj engleskoj ligi.

U posljednjem kolu Premiershipa Newcastle je izgubio na gostovanju protiv Aston Ville 0:1, dok je Middlesbrough poražen u Londonu od West Hama 1:2. "Svrakama" i "Boru" nije pomoglo niti što su Manchester United i Chelsea pobijedili njihove izravne konkurenta za ispadanje Hull (1:0) i Sunderland (3:2).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvoboj na Villa Parku odlučio je autogol Damien Duff u 38. minuti. Newcastle je u nastavku utakmice imao još nekoliko prilika, no nije uspio svladati Brada Friedela.

Pobjedu za ostanak u elitnom društvu je trebao i Middlesbrough, no nije uspio slomiti "Čekičare". West Ham je poveo u 33. minuti pogotkom Carltona Colea, izjednačio je Gary O'Neil (50), no osam minuta kasnije goste je srušio Junior Stanislas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U derbiju kola Liverpool je pobijedio Tottenham 3:1. Strijelci za "Redse" bili su Fernando Torres (31), Alan Hutton (64-autogol) i Yossi Benayoun (81), dok je pogodak za Tottenham postigao Robbie Keane (77). Luka Modrić i Vedran Ćorluka su odigrali svih 90 minuta za Spurse.

Arsenal se poigrao protiv Stoke Citya (4:1), a hrvatski napadač Eduardo da Silva nije bio u krugu kandidata za utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Englesko prvenstvo je zaključeno slavljem Manchester Uniteda, drugo mjesto osvojio je Liverpool, treći je Chelsea, a četvrti Arsenal.

Everton, Aston Villa i Fulham su kroz prvenstvo izborili Europskoj ligi, a iz lige su ispali Newcastle, Middlesbrough i WBA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo