SP u rukometu / IHF je sada na potezu: Lino Červar mogao bi zbog istupa protiv sudaca biti kažnjen

Image

U njegovom javnom i glasnom kritiziranju suđenja pratili su ga i igrači

22.1.2019.
8:00
VOYO logo

Kako je samo bijesan bio hrvatski izbornik Lino Červar nakon jučerašnje utakmice Hrvatske i Njemačke. Naši rukometaši odigrali su odličnu utakmicu samo dan nakon debakla s Brazilom, ali izgubili su na kraju od Njemačke s jedan razlike - 22:21.

Nije problem bila igra Hrvatske za našeg izbornika, već suđenje koje je opisao kao "krađu":

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Išlo je nama, išlo, ali suci nisu dozvolili. Moram to reći javno i glasno. Ovo je bila pljačka koju je vodio cijeli rukometni svijet. Oni i Danci su nam oteli prvenstvo 2008., 2009. i 2010. Mi smo zaslužili pobjedu. To treba javno reći bez da se itko uvrijedi da amateri suci odlučuju o našim sudbinama. To je nedopustivo. Ne može ovakav njihov  nasilnički nastup oduzeti nama pobjedu. Mi smo jučer loše igrali, a danas smo ih nadigrali. Ovo je nedopustivo. Mi građani Hrvatske moramo se boriti za dostojanstvo i ne dozvoliti da nas se krade javno", rekao je Červar nakon utakmice. 

U njegovom javnom i glasnom kritiziranju suđenja pratili su ga i igrači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam što bih vam rekao. Nemam pojma. Jučer sam mogao reći da smo zasluženo izgubili i da smo bili lošiji. Danas... igrali su oni dobro, ali ova završnica, ne znam uopće kako im se da slaviti. Pokazali smo da možemo protiv jačih ekipa, Nijemci to defitivno jesu i zaslužuju naš respekt. Ipak, mislim da smo danas mi zaslužili više, ali tako je to u sportu", rekao je nakon utakmice hrvatski reprezentativac Luka Stepančić.

Nakon ovakvog javnog kritiziranja suđenja, a time i organizacije, potez je na IHF-u koji će zasigurno kazniti našeg izbornika. Inače, Červar je kažnjen i na prošlom velikom natjecanju s 3000 eura jer je uhvatio bjeloruskog igrača koji je trčao u kontru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Propustili ste utakmicu? Sve snimke utakmica možete besplatno pogledati u RTLplay digitalnoj videoteci

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo