NAGRADA ZA STAROG PRIJATELJA / Ibrahimoviću nogometni "Oscar"

Image

Bivši napadač Intera Zlatan Ibrahimović je u izboru udruženja igrača (ACI) proglašen najboljim nogometašem Italije.

19.1.2010.
6:43
VOYO logo

MILANO - Bivši napadač milanskog Intera, a od ljeta član Barcelone Zlatan Ibrahimović proglašen je najboljim nogometašem u Italiji u 2009. godini.

U izboru udruženja igrača (ACI) Ibrahimović je dobio nogometnog "Oscara" za najboljeg igrača i najboljeg stranca. Prošle je sezone sa 25 pogodaka bio prvi strijelac Serie A, te je bio najzaslužniji za Interov naslov prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nedostaje mi Italija. U pet sam godina provedenih ovdje mnogo toga i naučio, ali i osvojio. No, sada uživam u Španjolskoj i obožavam Barcelonu", kazao je Ibrahimović koji je ovu nagradu primio i 2008. godine.

Nagradu za najboljeg trenera dobio je strateg Intera, kontroverzni Portugalac Jose Mourinho, a Inter je ujedno proglašen i momčadi godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagradu za najboljeg talijanskog igrača dobio je veznjak Rome Daniele De Rossi, najboljim vratarom proglašen je Interov čuvar mreže Julio Cesar, najbolji branič u izboru igrača je stoper Juventusa Giorgio Chiellini, dok je napadač Milana Alexandre Pato dobitnik nagrade za najboljeg mladog igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo