STIGLI NOVCI / Hrvatski karatisti ipak otputovali na Europsko prvenstvo

Hrvatske karatistice i karatisti stigli su u Istanbul, gdje ih od četvrtka do nedjelje očekuje nastup na jubilarnom, 50. Europskom prvenstvu.

18.3.2015.
13:37
VOYO logo

Unatoč činjenici što se još krajem prošlog tjedna nije sa sigurnošću znalo hoće li uopće otići na to natjecanje, najbolja hrvatska karate vrsta prema predviđenom je rasporedu doputovala u Tursku, jer je Hrvatski olimpijski odbor u međuvremenu uplatio sredstava za prethodnu akciju.

Hrvatske boje tijekom četverodnevnog prvenstva Starog kontinenta branit će 24 reprezentativca. U katama pojedinačno bit će to Vlatka Kiuk i Ivan Ermenc, a osim njih nastupit će Mihaela Petrović i Petra Krivičić u ekipnoj ženskoj, te Franjo Maškarin i Damjan Padovan u muškoj konkurenciji, predvođeni izbornikom Tihomirom Grgićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojedinačne nastupe po kategorijama izborili su osvajači naslova s nedavno održanog seniorskog Prvenstva Hrvatske u Zagrebu: Boran Berak (-60 kg), Danil Domdjoni (-67 kg), Goran Lučin (-75 kg), Ivan Kvesić (-84 kg), Anđelo Kvesić (+84 kg). Isti je kriterij bio i za pojedinačni nastup karatistica, a to su pravo izborili Monika Berulec (-50 kg), Jelena Kovačević (-55 kg), Ana Lenard (-61 kg), Ivona Tubić (-68 kg) i Maša Martinović (+68 kg).

Osim Ivone Tubić, članice hrvatske ženske reprezentacije u borbama za ekipno nadmetanje su Ana-Marija Bujas Čelan, Azra Saleš i Ivana Bebek, izbornik je i ovoga puta Dragutin Galina. Mušku selekciju u borbama čine Ivan i Anđelo Kvesić, Ante Mrvičić, Zvonimir Živković, Ivan Blažičević, Alan Šurbek i Dejan Aleksić predvođeni izbornikom Fedorom Nalisom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na prošlom EP-u u finskom Tampereu Hrvatska je osvojila pet medalja. Ana Lenard postala je europska prvakinja u kategoriji do 61 kg, a do 68 kg Ivona Tubić bila je brončana. Isti je učinak bio ženske reprezentacije u borbama, te muške i ženske vrste u katama.

Jesenas sa Svjetskog prvenstva u Bremenu hrvatska reprezentacija vratila se bez odličja. Nakon toga su uslijedili vrlo dobri rezultati na raznim međunarodnim natjecanjima, prije svega na prestižnim turnirima Svjetske Premier lige i prvenstvu Balkana. Naši karatisti će na EP-u u Turskoj imati i dodatni motiv, jer plasman do zaključno petog mjesta ekipno, odnosno šestog mjesta pojedinačno, donosi plasman na prve Europske igre u lipnju u Bakuu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Europskom prvenstvu u Istanbulu očekuje se nastup oko 450 natjecatelja iz 47 zemalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo