na krilima Štrleka / Hrvatska vodeća na ljestvici: Kauboji 'razbili' Slovake

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Teži dio posla ostvarili su u Bratislavi uvjerljivo nadigravši solidnog domaćina, te im sada još samo preostaje u subotu u Umagu svladati slabašnu Latviju.

12.6.2013.
22:21
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska muška rukometna reprezentacija u susretu je pretposljednjeg, 5. kola skupine 4 kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo koje će se od 12. do 26. siječnja sljedeće godine održati u Danskoj kao gost u Bratislavi svladala Slovačku sa 32-21 (21-11) i tako stigla nadomak osvajanja prvog mjesta u skupini koje garantira povoljniji status na ždrijebu koji će se održati 21. lipnja.

Naši su rukometaši još ranije osigurali jedno od prva dva mjesta u skupini koja vode na EP, a u posljednja dva kola love prvo mjesto u skupini. Teži dio posla ostvarili su u Bratislavi uvjerljivo nadigravši solidnog domaćina, te im sada još samo preostaje u subotu u Umagu svladati slabašnu Latviju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je sjajno otvorila utakmicu, realizirala je svih svojih prvih devet napada, a u 12. minuti je već imala vodstvo od 11-3. Venio Losert odlično je branio, a raspoloženi napadači nastavili su puniti mrežu domaćina, pa je u završnici prvog poluvremena već bilo i 11 razlike (21-10).

U drugom poluvremenu utakmica je bila lišena rezultatske neizvjesnosti, a Hrvatska je lakoćom održavala visoku prednost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naučinkovitiji u reprezentaciji Hrvatske bio je Manuel Štrlek sa sedam golova.

U drugom susretu 5. kola u našoj skupini Latvija i Mađarska su odigrale 25-25, pa je sada Hrvatska vodeća na ljestvici s osam bodova, Mađarska je druga sa sedam, te je također osigurala nastup na EP, treća Latvija ima tri, a četvrta Slovačka dva boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo