HRVATSKA VIŠE NEĆE IGRATI NA MAKSIMIRU? / 'Nije uputno puštati navijače na tribinu. To je i prije bila rupa bez dna, a pogotovo je sada'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

O svemu se očitovao i drugi čovjek HNS-a

12.6.2020.
10:51
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Sjajno je da Hrvatska ima Vlašića, Brekala, Pongračića, Livakovića… Možemo samo žaliti što nemamo pravi stadion na kojem bi ti igrači igrali i na koji bi došli navijači i napravili sjajnu atmosferu. To je ono što boli. Ja znam da se tu ljudi neće posramiti kvalitete nogometa, nego se uvijek sramim što će biti kad dođem na stadion kako će reagirati. Kažem im onda da smo u procesu i da ćemo nekad nešto raditi u budućnosti. Rekao je to legendarni IvicaOlić u razgovoru za RTL.

Image
IVICA OLIĆ BRUTALNO ISKREN: /

'Sram me kad vodim ljude iz inozemstva u Hrvatsku na utakmicu'

Image
IVICA OLIĆ BRUTALNO ISKREN: /

'Sram me kad vodim ljude iz inozemstva u Hrvatsku na utakmicu'

Samo nekoliko dana nakon toga stigla je vijest da su nakon potresa u Zagrebu oštećenja na istočnoj maksimirskoj tribina takva da su dovoljna da se stadion zatvori do daljnjega. O tome je u Dnevniku Nove TV govorio Tomislav Kišiček s Građevinskog fakulteta u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sigurno nije uputno puštati navijače na tribinu. Pukotine su na glavnim nosačima, pa na poprečnim nosačima. Oštećene su i stube koje vode na tribinu, dakle metalne konstrukcije stubišta koje se oslanjaju na betonske dijelove tribine, ti oslonci su dosta oštećeni. Na sjevernoj tribini bi trebalo provjeriti elemente fasade koji su neki otpali prilikom potresa, za sad je to ograđeno, ali treba vidjeti da ne bi prolaznicima nešto palo na glavu”, kazao je Kišiček.

Što kaže Kustić?

"Koliko je već novaca uloženo u stadion, taj novac će propasti jer stadion nikada nije zaživio u punoj funkciji kako je trebao. To je i prije bila rupa bez dna, a pogotovo je sada", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog svega toga vrlo je vjerojatno da Vatreni neće moći igrati na Maksimiru.

"Ako bude izvan uporabe, naravno da do daljnjega hrvatska reprezentacija sigurno neće moći igrati na Maksimiru. Predsjednik i Izvršni odbor će donijeti odluku gdje će se igrati sljedeće utakmice. Ja se duboko nadam da će ovo biti pokretač da se izgradi jedan novi stadion u Zagrebu", rekao je izvršni direktor HNS-a MarijanKustić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo