Hrvatska nije imala pravi odgovor za Srbiju

Hrvatska je u trećem kolu Europskog prvenstva upisala prvi poraz.

19.1.2012.
8:31
VOYO logo

Hrvatska nije uspjela slaviti protiv Srbije i put do medalje vjerojatno ćemo tražiti preko četvrfinala, jer teško je očekivati da će naši današnji protivnici ispustiti prvo mjesto u skupini i direktan plasman u polufinale.

Ključna se na kraju pokazala druga četvrtina u kojoj su Srbi kontrama napravili prednost od tri gola. Hrvatska je na početku posljednje četvrtine došla samo na minus jedan, ali tada primamo tri gola u nizu i više nije bilo nikakve mogućnosti za povratak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četiri je pogotka za Hrvatsku, kojoj je ovo bio prvi poraz na EP-u, postigao Sandro Sukno, tri je dodao Maro Joković, dva Frano Karač, a po jedan Miho Bošković, Ivan Buljubašić i Andro Bušlje. Trostruki strijelac za Srbiju bio je Vanja Udovičić.

Vaterpolska reprezentacija Crne Gore slavila je u posljednjem susretu 3. kola skupine B Europskog prvenstva u Nizozemskoj protiv Rumunjske s 11:8 te se na taj način bodovno izjednačila s Hrvatskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

16. siječnja - Hrvatska - Rumunjska (10:7) 17. siječnja - Hrvatska - Crna Gora (10:8) 19. siječnja - Srbija - Hrvatska (15:12) 21. siječnja (20:30) - Njemačka 23. siječnja (13.00) - Španjolska

EP u vaterpolu, 3. kolo: Skupina B Hrvatska – Srbija 12-15 (2-2, 4-6, 3-3, 3-4) Njemačka – Španjolska 16-10 Crna Gora – Rumunjska 11-8

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redoslijed: 1. Srbija 9, 2. Hrvatska 6, 3. Crna Gora 6, 4. Njemačka 3, 5. Španjolska 3, 6. Rumunjska 0

Skupina A Mađarska – Makedonija 14-9 Grčka – Turska 20-2 Italija – Nizozemska 16-4 Redoslijed: 1. Grčka 9, 2. Mađarska 9, 3. Italija 6, 4. Makedonija 3, 5. Nizozemska 0, 6. Turska 0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četvrta četvrtina: 8' - 12:15 - U posljednoj minuti susreta Srbija je zabila i svoj 15 gol i to s pet metara, nakon teškog prekrašaja Dobuda.

7' - 12:14- Joković je nakon proigravanja Boškovića samo ublažio poraz Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6' - 11:14 - Srbija igra jako dobru obranu, te Hrvatska ne pronalazi način kako doći do gola Sora. Ostale su još samo dvije minute.

4' - 11:14 - Hrvatska je odigrala vrlo lijepu akciju, koju je pogotkom završio Bušlje. Ipak, sve je manje vremena za preokret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3' - 10:14 - Pjetlović se oslodio čak dva igrača Hrvatske i iz okreta pogodio za plus tri Srbije. Nakon što nismo realizirali još jedan napad, Ćuk je po prvi put donio Srbima plus četiri.

2' -10:12- Srbija je imala čak dva igrača više, a to nisu propustili realizirati. Pogodio je Mitrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1' -10:11- Joković je još jednom izborio napad za Hrvatsku, a što je najvažnije iskoristili smo odmah priliku i smanjili samo na minus jedan. Još jednom izvana je pogodio Sukno.

Treća četvrtina: 7' -9:11- Gocić je ostao nečuvan na četiri metara i bez problema svladao Pavića. Ipak, na drugoj strani Dobud je izborio peterac, a siguran realizator bio je Bošković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5' -8:10- Zabili su drugi gol u nizu. Izvana je potegnuo Sukno i zabio svoj treći gol za Hrvatsku.

4' - 7:10- Napokon smo iskoristili igrača više. Lopta je došla do Buljubašića, koji vrhovima prstiju prebacuje vratara Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3' -6:10- Za razliku od nas, Srbija nije propustila novu priliku sa igračem više i nakon odlične asistencije Udovičića za Pjetlovića imaju plus tri. Nakon što nismo iskoristili još jedan napad, Srbi su prvi put došli i na plus četiri.

1' - Izborili smo loptu na početku treće četvrtine, ali nismo iskoristili igrača više u napadu, pa je tako propala prva prilika da u potpunosti ulovimo priključak sa Srbima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga četvrtina: 8' -6:8- Joković je svojim drugom golom na utakmici smanjio prednost na minus dva. U posljednjim sekundama Srbija nije uspjela ugroziti vrata Pavića.

7' - 5:8- Srbija prvi put ima tri razlike. Udovičić se oslobodio svojeg čuvara i zabio već svoj treći gol na utakmici za plus tri Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6' - 5:7 - Karač je zabio svoj drugi gol zaredom. Ovog puta potegnuo je izvana i prevario vratara Srbije Sora. Ipak vrlo brzo na dva razlike vraća Mitrović.

5' -4:6- Srbija nas uništava kontrama. Novu je realizirao Udovičić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4' - 4:5- Paškvalin je izborio peterac, koji je u pogodak pretvorio Frano Karač i tako smanjio vodstvo Srbije na samo gol zaostatka.

3' - 3:5- Srbija s dvije kontre otišla na dva razlike. Napravili smo dvije velike greške u napadu, što su Srbi iskoristili za kontre. Prvu je pogodio Filipović, a drugu Prlainović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2' - 3:3 - Nastavlja se savršena realizacija s igračem više. Lijepo je s lijeve strane žabicom pogodio Sandro Sukno. Međutim, i Srbi su iskoristili svoju priliku i preko Udovičića izjednačili rezultat.

1' - Za Hrvatsku je ovog puta plivao Sukno, ali nije izborio napad za Barakude.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva četvrtina: 6' -2:2- Prvi puta smo imali igrača više nakon isključenja Vanje Udovičića, a siguran realizator bio je Sandro Sukno, koji je pogodio s lijeve strane. Opet nismo dugo zadržali vodstvo, već u sljedećem napadu Srbija je izjednačila preko Nikića.

4' -1:1- Barač je imao lijepu priliku da dovede Hrvatsku u novo vodstvo, ali iako je bio nečuvan pucao je ravno u vratara Srbije. Na drugoj strani prvu veliku obranu imao je Josip Pavić, koji je tako spriječio da Srbija prvi put povede na utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2' - 1:1 - Hrvatska prva povela. Iz daljine je lijepo pogodio Joković. Ipak, već u sljedećem napadu Srbi su iskoristili isključenje Boškovića i izjednačili preko Aleksića.

1' - Za prvu loptu na utakmici za Hrvatsku je plivao Maro Joković i izborio prvi napad Hrvatske. Nažalost, nismo iskoristili prvu priliku, udarac Bušlje blokirala je obrana Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako utakmica u skupini nije presudna za daljnji plasman, veliko rivalstvo između ove dvije reprezentacije daje poseban ton ovom susretu. Srbi se nadaju da će popraviti loš dojam koji su ostavili u drugom kolu protiv Nijemaca.

"Očekujem da popravimo našu igru u određenim segmentima i ukoliko to uspijemo, bit ću zadovoljan. Hrvatska je odlična ekipa, respektiramo ih. Pavić kada ima svoj dan predstavlja pravi motor za ekipu, ali ipak pravi ispiti stižu tek nakon toga", kaže kapetan Srbije Vanja Udovičić za Sportske.net.

Hrvatska treba biti jako oprezna. Iako su protiv Nijemaca pokazali puno loših strana, u prvom kolu relativno lako su se obračunali sa Španjolcima.

"Za nas susreti s Hrvatskom uvijek predstavljaju poslasticu i veliki izazov. Dat ćemo sve od sebe, optimisti smo, vjerujemo u sebe i nadamo se najboljem", rekao je izbornik Srbije Dejan Udovičić.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo