OPORAVAK NA LJESTVICI FIFA-e / Hrvatska napredovala za dva mjesta

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Prvo mjesto na ljestvici i dalje uvjerljivo drži Španjolska, druga je Njemačka, a treća Argentina kao i prošli mjesec.

28.11.2013.
12:10
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

ZAGREB - Hrvatska nogometna reprezentacija je, nakon pobjeda u dodatnim kvalifikacijama protiv Islanda i plasmana na SP 2014. godine, napredovala dva mjesta na najnovijoj FIFA-inoj ljestvici koja je objavljena u četvrtak i sada je na 16. mjestu sa 971 bodom.

Prvo mjesto na ljestvici i dalje uvjerljivo drži Španjolska, druga je Njemačka, a treća Argentina kao i prošli mjesec. Domaćin svjetskog prvenstva Brazil je napredovao jedno mjesto i sada je deseti, dok je Belgija koja je bila prva u skupini A ispred Hrvastke pala je sa 10. na 11. mjesto. Hrvatski suparnik u dodatnim kvalifikacijama Island je pao četiri mjesta i sada je 50. reprezentacija svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od zemalja u regiji nakon Hrvatske najbolje je plasirana Bosna i Hercegovina koja je također osigurala nastup na SP 2014. Reprezentacija BiH je pala pet mjesta i sada je na 21. mjestu sa 886 bodova. Slovenija je 29. što je u odnosu na prošli mjesec napredak za jedno mjesto, a Srbija je 30. nakon što je pala za dva mjesta. Crna Gora koja je zabilježila napredak od jednog mjesta je 53.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo