'KOCKASTE' POMAZILA SREĆA / Hrvatska izvukla Island u baražu!

Image

Hrvatska nogometna reprezentacija imala je puno sreće na ždrijebu koji je u ponedjeljak poslijepodne održan u Zürichu. Hrvatska će za SP u Brazilu igrati protiv Islanda. Osim što smo dobili nominalno najslabijeg mogućeg suparnika, na ruku nam ide i činjenica što uzvrat igramo na domaćem terenu.

21.10.2013.
13:46
VOYO logo

ZURICH - Hrvatska nogometna reprezentacija u dodatnim kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo 2014. godine igrat će protiv Islanda odlučeno je na današnjem ždrijebu u Zurichu.

Hrvatska je bila postavljena za jednog od četiri nositelja i pored Islanda mogla je igrati protiv Francuske, Švedske i Rumunjske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovač upozorava: 'Još uvijek nismo prošli!'

Prva utakmica 'baraža' na rasporedu je 15. studenog na Islandu, dok je uzvrat 19. studenog u Zagrebu.

Hrvatska je do sada tri puta igrala u 'baražu' za velika natjecanja i sva tri puta je prošla, dok je Island prvi put u dodatnim kvalifikacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ostalim susretima sastaju se Portugal - Švedska, Ukrajina - Francuska, te Grčka - Rumunjska.

Hrvatsku su na ždrijebu predstavljali novi izbornik NikoKovač, te predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) DavorŠuker. U Nyonu su bili i francuski izbornik DidierDeschamps, rumunjski izbornik VitorPiturca, islandski izbornik LarsLagerback, švedski izbornik Erik Hamren, ukrajinski izbornik OlegFomenko, portugalski izbornik PauloBento, te tehnički direktor Grčkog nogometnog saveza PanagiotisFyssas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PAROVI DODATNIH KVALIFIKACIJA:

Portugal - Švedska

Ukrajina - Francuska

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grčka - Rumunjska

Island - HRVATSKA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ždrijeb dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo samo što nije počeo.

Hrvatska pet puta vrijednija od Islanda

ZÜRICH - Prema podacima njemačkog portala transfermarkt.de hrvatska nogometna reprezentacija čak pet puta je vrijednija od islandske vrste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je procijenjena na 190 milijuna eura, a Island na 35 milijuna eura. 'Vatreni' su ukupno deseta europska reprezentacija po 'težini svlačionice', a Islanđani tek na 32. mjestu.

Najskuplji igrač u našim redovima je LukaModrić koji vrijedi oko 35 milijuna eura. Slijedi ga napadač Bayerna MarioMandžukić koji je procijenjen na 23 milijuna eura. Mateo Kovačić i Ivan Rakitić vrijede 15 milijun eura, a zatim slijede DejanLovren i DarijoSrna čija je vrijednost po deset milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Islanđana navrijedniji igrač je veznjak Tottenhama GylfiSigurdsson koji je procijenjen na 8 milijuna eura. Nakon njega slijedi napadač Heerenveena AlfredFinnbogason koji vrijedi šest, a napadač Ajaxa KolbeinnSigþórsson pet milijuna eura.

NAJAVA ŽDRIJEBA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ZÜRICH - Hrvatska nogometna reprezentacija na ždrijebu će u 14 sati doznati ime posljednje prepreke na putu do Svjetskog prvenstva u Brazilu.

Unatoč strmoglavom padu na FIFA-inoj ljestvici ovoga mjeseca, Kockasti će na izvlačenju parova dodatnih kvalifikacija imati povlašteni status nositelja. U istom rangu nalaze se još i Portugal, Grčka te Ukrajina pa Hrvatska protiv tih reprezentacija sigurno neće igrati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, zato su se u skupini nenositelja smjestile dvije mine koje bi pod svaku cijenu trebalo izbjeći. Riječ je o Francuskoj i Švedskoj protiv kojih bi Kovačevi izabranici, ako je suditi po trenutnoj formi, bili autsajderi, dok bi mnogo poželjniji protivnici bili Rumunji i Islanđani.

Prve utakmice igrat će se 15. studenog, dok su uzvrati na rasporedu četiri dana kasnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo