SRBIJA JE BILA JAČA / Hrvatice ostale bez četvrtfinala

Image
Foto: PIXSELL

Hrvatska u nedjelju igra igra protiv Velike Britanije, ali ni s pobjedom u toj utakmici ne može izboriti plasman u četvrtfinale, među osam najboljih reprezentacija, pa tako ni osigurati nastup na svjetskom prvenstvu iduće godine.

21.6.2013.
16:30
PIXSELL
VOYO logo

VENDSPACE - Hrvatska je drugoj utakmici drugog kola europskog prvenstva u košarci izgubila od Srbije sa 64-77 (12-23, 21-21, 18-18, 12-15) i tako propustila nastup u četvrtfinalu.

Hrvatska je u ovoj utakmici dosta griješila, Srpkinje su u prvoj četvrtini stvorile prednost od 11 koševa i iako su naše bile u druge dvije četvrtine izjednačene nisu ih uspjele stići. Naše su košarkašice imale šut iz igre 38 posto i iako su imale više skokova od Srbije (40-38) izgubile su čak 23 lopte. Od hrvatskih košarkašica najučinkovitija je bila MarijaRežan sa 14 koševa i šest skokova, zatim AntonijaMišura i AnaLelas sa 12 koševa te AnđaJelavić koja je uz 10 koševa imala pet asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srpskoj reprezentaciji, JelenaMilovanović je zabila 19 koševa uz šest skokova, Milica Dabović 11 koševa i AnaDabović 12 koševa.

Hrvatska u nedjelju igra igra protiv Velike Britanije, ali ni s pobjedom u toj utakmici ne može izboriti plasman u četvrtfinale, među osam najboljih reprezentacija, pa tako ni osigurati nastup na svjetskom prvenstvu iduće godine. Ovo je za hrvatsku reprezentaciju četvrti poraz u zadnjih pet utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska i Srbija su do sada igrale jednom 2007. godine i uvjerljivo su izgubile sa 70-88. Hrvatska je igrala jednom i protiv SR Jugoslavije 1999. kada su također izgubile.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo