BARCELONA DRAŽA OD REALA /

Hrvati obožavaju Blanku Vlašić i Dinamo!

Image
Foto: PIXSELL

Prema istraživanju koje je u Hrvatskoj proveo GfK, kada govorimo o kvaliteti u sportu, građani Lijepe Naše su najviše ocjene dali splitskoj visašici te hrvatskom i europskom prvaku.

25.10.2011.
10:42
PIXSELL
VOYO logo

Međunarodni Centar za istraživanje tržišta GfK proveo je istraživanje o tome koga Hrvati najviše cijene u sportu kada se govori o kvaliteti.

Građane se pitalo po sportskim kategorijama koji sportaši/sportašice, odnosno koji sportski klubovi predstavljaju po njihovom iskustvu i mišljenju sam vrh sportske kvalitete. Najviše ocjene hrvatskih građana u ovom istraživanju dobili su splitska atletičarka Blanka Vlašić, nogometni klub Dinamo, te španjolski velikan Barcelona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo mjesto istraživanja sportske kvalitete u kategoriji "Hrvatski sportaš/sportašica" prema mišljenju hrvatskih građana uvjerljivo je osvojila Blanka Vlašić sa 53,3% glasova. Na drugom mjestu smjestila se Janica Kostelić (9,4%), treći je njezin brat Ivica Kostelić (8,4%), a četvrti Goran Ivanišević (6,9%).

U kategoriji najkvalitetniji domaći nogometni klub uvjerljivo prvo mjesto osvojio je zagrebački Dinamo s 53,1 posto, Hajduk je drugi (22,6%), na trećem mjestu je Rijeka (2,6%), a četvrti Osijek (1,7%).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je o međunarodnom nogometu riječ najviše glasova osvojila je Barcelona (27%), na drugom mjestu je Real Madrid (26,1%), a zatim s velikim zaostatkom slijede Manchester United (6,2%) i Bayern München (3,2%).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo