PROMJENE

CHICAGO BLACKHAWKS ZABRANIT ĆE NAVIJAČIMA PERJANICE: ‘To su sveti simboli’

‘Oduvijek smo očekivali da će naši navijači stvarati atmosferu poštovanja’

Chicago Blackhawks, momčad iz američko-kanadske Nacionalne hokejaške lige (NHL), zabranit će navijačima nošenje perjanica na svojim domaćim utakmicama u United Centeru, objavio je klub u srijedu.

‘Oduvijek smo očekivali da će naši navijači stvarati atmosferu poštovanja’

“Oduvijek smo očekivali da će naši navijači stvarati atmosferu poštovanja te smo nakon dugih i značajnih razgovora s našim partnerima iz redova izvornih Amerikanaca odlučili naša očekivanja formalizirati. Ubuduće će perjanice biti zabranjene za navijače koji dolaze na događaje u organizaciji Blackhawksa te u United Centeru, kad se Blackhawksi vrate tamo za svoje domaće utakmice”, priopćili su iz kluba te dodali:

“To su sveti simboli, tradicionalno rezervirani za vođe koji su zaradili veliko poštovanje u svom plemenu te ne bi trebali biti generalizirani ili korišteni kao kostim u svakodnevnoj upotrebi.”

‘Objava Blackhawksa je očekivana’

Objava Blackhawksa je očekivana, nakon što je NFL momčad iz Washingtona odlučila izbaciti ime Redskins iz svog naziva. Blackhawksi su objavili da neće mijenjati svoje ime, tvrdeći da njime odaju počast Black Hawka (Crnog sokola), pripadnika Sac i Fox naroda iz Illinoisa.

Chicago će u nastavku sezone igrati kvalifikacijsko kolo protiv Edmonton Oilersa. Prva utakmica u seriji na tri pobjede bit će odigrana u subotu, a svi će se dvoboji igrati u Edmontonu bez nazočnosti gledatelja.

Povratak na Net.hr