PRVI ČOVJEK BAYERNA / Hoenessu prijeti deset godina zatvora

Image

Otkriveno je kako je Honess još 20. ožujka završio u pritvoru iz kojeg je pušten nakon što je platio pet milijuna eura jamčevine.

25.4.2013.
20:27
VOYO logo

Predsjedniku njemačkog nogometnog velikana Bayerna Uliju Uli Hoenessu prijeti odlazak u zatvor zbog utaje poreza prenose njemački mediji, dok pravni časopis 'Juve' navodi kako Hoenessu prijeti čak deset godina zatvora.

Bayernov boss se našao na udaru njemačkih poreznih organa nakon što je sumnjivim transkacijama zaradio 20 milijuna eura, 'sklonio' ih na tajni račun u jednoj švicarskoj banci, a da nije platio porez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkriveno je kako je Honess još 20. ožujka završio u pritvoru iz kojeg je pušten nakon što je platio pet milijuna eura jamčevine. Bavarci su cijeli slučaj uspjeli sakriti sve do utakmice protiv Barcelone u polufinalu Lige prvaka.

"Zakon predviđa zatvorsku kaznu već kad je u pitanju pronevjera od jednog milijuna eura. Hoeness bi mogao dobiti i deset godina zatvora," stoji u članku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši šef Porezne unije Dieter Ondracek također smatra kako se Hoenessu 'crno piše'. "Zatvor ? Vrlo vjerojatno, premda javnosti nisu poznati svi detalji," smatra Ondracek.

Bayernov predsjednik, ujedno i vlasnik jedne tvornice kobasica, potvrdio je njemačkim medijima da u Švicarskoj posjeduje račun što je priznao i poreznim vlastima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo