ustoličenje u podne / HNS u ponedjeljak imenuje novog izbornika: Čačić ili Vulić?

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Točno u podne počet će zasjedanje najvišeg izvršnog tijela HNS-a koje ima 17 članova, a predsjedava mu predsjednik HNS-a Davor Šuker

20.9.2015.
13:35
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

U ponedjeljak, 21. rujna, bit će održana sjednica Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) na kojoj će biti imenovan novi izbornik muške A reprezentacije, nasljednik Nike Kovača s kojim je HNS prije 11 dana raskinuo ugovor.

Točno u podne počet će zasjedanje najvišeg izvršnog tijela HNS-a koje ima 17 članova, a predsjedava mu predsjednik HNS-a Davor Šuker. Upravo je predsjednik, uz asistenciju tehničkog direktora A reprezentacije Romea Jozaka, u posljednjih deset dana obavljao razgovore s kandidatima za Kovačeva nasljednika.

Kroz hrvatske medije se već danima kao glavni favoriti za izborničko mjesto spominju aktualni trener NK "Lokomotiva" Ante Čačić i glavni strateg RNK "Split" Zoran Vulić. Sudeći prema njihovim najnovijim medijskim istupima uoči nedjeljnog prvenstvenog dvoboja Lokomotive i Splita na stadionu u Kranjčevićevoj, veliko bi iznenađenje bilo kad na konferenciju za medije, najavljenu za ponedjeljak u 14 sati, kao novi izbornik ne bi izašao 61-godišnji Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju već za tri tjedna očekuje prva od dvije preostale utakmice u kvalifikacijama za Euro 2016., u kojoj će u subotu 10. listopada, pred praznim tribinama stadiona Maksimir, Hrvatska ugostiti Bugarsku. Već tri dana poslije hrvatski će nogometaši gostovanjem na Malti zaključiti kvalifikacijski ciklus.

Nakon osam odigranih kola i oduzimanja jednog boda od strane UEFA-e, Hrvatska se s 15 bodova nalazi na 3. mjestu u svojoj kvalifikacijskoj skupini, s tri boda zaostatka za vodećom Italijom i jednim bodom manje od drugoplasirane Norveške. Prve dvije reprezentacije će izboriti izravan plasman na Euro 2016. kojem je domaćin Francuska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo