Osam milijuna prodanih / Hibridi su budućnost

Image

Toyota je objavila kako je nakon 18 godina od uvođenja te futurističke tehnologije upravo prodala osam milijunto hibridno vozilo, uz razmak od svega 10 mjeseci između zadnje prekretnice od sedam milijuna prodanih primjeraka

21.8.2015.
8:17
VOYO logo

Hibridna tehnologija, koja ujedno obuhvaća i znanje stečeno kroz dugi niz godina proizvodnje ekološki prihvatljivih vozila, postavljena je od strane Toyote kao ključna tehnologija u automobilskoj industriji za zaštitu okoliša u 21. stoljeću.

Od lansiranja prve generacije Priusa 1997. godine, Toyota je postepeno ugrađivala hibridnu tehnologiju u ostale modele – od kompaktnog Yarisa do nedavno najavljenog RAV4 hibrida. Od ovog mjeseca, Toyota ima u prodaji 30 hibridnih i jedan plug-in hibridni model na više od 90 svjetskih tržišta

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teško je stoga lako shvatiti što zapravo brojka od osam milijuna prodanih primjeraka predstavlja za okoliš i vlasnike hibridnih vozila. U tom kontekstu, dovoljno je samo navesti kako su prema Toyotinim izračunima – od 31. srpnja hibridi zaslužni za uštedu od čak 58 milijuna tona CO2, koji bi se inače emitirao u atmosferu iz konvencionalnih vozila iste veličine i snage.

Toyota također procjenjuje da su njezina hibridna vozila izravno odgovorna za uštedu od 22 milijarde litara goriva, u odnosu na količinu utrošenog goriva kod istovjetnih konvencionalnih vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bellator Dublin
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo