HEZONJA SPREMAN POVESTI HRVATSKU DO RIJA: / 'I prvi put sam htio biti glavni u momčadi'

Image

Hrvatski košarkaši okupili su se danas u akciji kvalifikacija za Olimpijske igre.

8.6.2016.
14:37
VOYO logo

Dario Šarić, Kruno Simon, Leon Radošević i Justin Hamilton još imaju obveze u klubovima, nije im završila sezona, dok najmlađeg, Antu Žižića muči gležanj.

'Dobro je što će navijači biti okupirani nogometom'

"Nećemo se razbacivati euforijom ni najavljivati rezultate nego učiniti sve da u Torinu izgledamo kao prava momčad koja će se boriti za odlazak u Rio. Ide nam u prilog i to što je javnost fokusirana na nogometni Euro pa ćemo se u miru moći zatvoriti u dvoranu i raditi", rekao je izbornik Petrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska će od 4. do 10. srpnja sudjelovati na kvalifikacijskom turniru u Torinu, gdje će samo pobjednik izboriti vizu za Rio. Košarkaši su prije osam godina uspjeli proći takav turnir u Ateni, 2008. je izbornik bio Jasmin Repeša.

Image
Image

Hrvatska će nakon priprema u Sv. Martinu krenuti u Istru, a onda i odigrati tri pripremne utakmice, dvije protiv Kanade i protiv Čeha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hezonja: S Perasom je bilo super, ali i Aco je odličan trener

U momčadi je svjež i odmoran stigao Mario Hezonja, kojemu je prva NBA sezona s Orlandom završila u travnju.

"Oduševljen sam što smo dobili još jednu priliku za plasman na Olimpijske igre. Nakon što smo onako blesavo ispali s Eurobasketa, stvarno sam se loše osjećao. Ali, ne treba ništa posebno mijenjati. S Perasovićem je bilo super, šteta što nije mogao nastaviti, ali i Aco je odličan trener", procijenio je 21-godišnji Hezonja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svom trećem ljetu s reprezentacijom, očekuje ga značajnija uloga u momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I prvi put sam htio biti glavni, odlučivati, ali sad kad sam u ovakvoj situaciji, može biti samo bolje. Mogu pomoći kao play, iako su tu dva Roka, Ukić i Stipčević, pa i Simon, a možemo kreirati i Šarić i ja. Igrao sam tako ove sezone i u Orlandu", kazao je Hezonja.

Image
Image

Ukić: Prije osam godina košarka je imala još lošiji status

Roko Ukić kapetan je momčadi, on je jedini od reprezentativaca iskusio igranje na Igrama, bilo je to prije osam godina u Pekingu, gdje je Hrvatska stigla također preko dodatnih kvalifikacija odigranih u Ateni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio je drukčiji sustav, jer su na OI išle tri momčadi. Košarka je tada imala još lošiji status, nije uopće bilo televizijskog prijenosa. Na pripremnom Acropolis kupu izgubili smo sve živo, Nikša Prkačin 'ganjao' je pola stožera po Ateni, ali smo se uspjeli skupiti i proći dalje", kazao je Ukić.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo