TRIBINE

‘HERCEG-BOSNO SRCE PONOSNO’: Hrvati se razbudili tek u petom setu, uz Čilića trebao im je i Thompson

“Hvala navijačima na podršci, bili ste sjajni”, poručio je Marin Čilić navijačima nakon teško izborene pobjede u pet setova protiv Federica Delbonisa u zagrebačkoj Areni.

Najbolji hrvatski tenisač pobrinuo se da “razdrma” navijačke tribine na kojima su, ruku na srce, kroz većinu prvog meča, dominirali Argentinci.

SUPER VAŽNA POBJEDA NA STARTU: Arena gori, Marin Čilić slavio nakon drame u pet setova!

‘Lijepa li si’ – prvi put u petom setu

Uz Čilića, pomogao je i Marko Perković Thompson, njegova svehrvatska pjesma “Lijepa li si”, konačno je, negdje na sredini petog seta, podigla navijače, čak i one “korporativne”, na noge.

Danas ste jeftino, za cijenu tramvajske karte, mogli osjetiti dašak Argentine u Zagrebu. Prema pravilima ITF-a pripalo im je deset posto ulaznica, 1500, no na Laništu ih se našlo barem tisuću više, spremnih na navijanje kroz cijeli meč. Još uoči meča, hodajući prema Areni, pitali smo se: Gdje su hrvatski navijači? Radni je dan, prvi meč je rano počeo, razbudit će se Hrvati…

Još jednom se pogrešnom pokazala odluka da Hrvatski teniski savez veliki dio ulaznica podijeli sponzorima. Trebalo je tim “važnijim” navijačima vremena da se smjeste u Areni i nakon toga nisu potrošili previše dlanova i glasnica kako bi bili podrška hrvatskim tenisačima. Njijma je važnije bilo biti viđen, napraviti “selfie”, pohvaliti se na društvenim mrežama gdje su i što rade.

Ulaznice rasprodane, dio podijeljen sponzorima

Ulaznice za Davis kup rasprodane su u rekordno kratkom roku, pratkički za jedan dan. No, pritom treba znati da je u prodaju pušteno manje od polovice ulaznica, a pojedini, bolji sektori, oni uz teren, uopće nisu bili u prodaji pa su i tv-kamere uglavnom “hvatale” argentinske boje, “albiceleste” na tribinama.

Hrvatski navijači razbudili su se u petom Čilićevom setu, ali najbolji hrvatski tenisač nije do tog trenutka imao željeni “huk s tribina”. Sve dok se nije začulo “Herceg Bosno srce ponosno…”.

ČILIĆ NAKON DRAME U PET SETOVA: Znao sam da će biti teško, ali i da će doći šansa

A upravo su o važnosti podrške s tribina govorili hrvatski igrači prije meča, Pa pobogu, igra se u Hrvatskoj!

Marin Čilić je na presici uoči meča je naglasio “kako ni u polufinalu u Zadru prvi dan nije bilo dobro, ali kasnije su ga navijači nosili do pobjede”.

I Arena može ‘gorjeti’

Neki su odmah došli na svoje, govoreći kako se trebalo igrati u Zadru ili Splitu, no peti set pokazao je da i Arena može “gorjeti”. Samo što je to “pogonsko gorivo” Čilić dao tribinama. Nije bilo obrnuto.

.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr