IZNENAĐENJE U KUPU / Hajduk lako prošao, Rijeka se osramotila

Image
Foto: PIXSELL

Za iznenađenje kola pobrinulo se Nedelišće koje je na svom terenu porazilo favoriziranu Rijeku. Pogodak za domaćine postigao je Jagec u 96. minuti iz jedanaesterca.

26.9.2012.
18:36
PIXSELL
VOYO logo

ZAGREB - Nogometaši trećeligaša Nedelišća napravili su najveću senzaciju šesnaestine finala Hrvatskog nogometnog kupa izbacivši Rijeku s 1:0 nakon produžetka.

Jedini pogodak na utakmici u Dunjkovcu postigao je Jagec u 99. minuti iz kaznenog udarca, pa je Nedelišće došlo do najvećeg uspjeha u 66-godišnjoj povijesti kluba iz Međimurja. Riječani su u dosadašnjem dijelu prvenstva pobijedili redom naše najjače klubove poput Dinama, Hajduka i Slaven Belupa, da bi se osramotili ispadanjem u ranoj fazi Kupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši Hajduka plasirali su se u osminu finala Hrvatskoga kupa svladavši u Slunju istoimenoga četvrtoligaša s 4:0, a u osminu finala najmasovnijeg hrvatskog nogometnog natjecanja ušli su prvoligaši Osijek, Zagreb, Istra 1961, Slaven Belupo, Cibalia i Zadar.

Splićani su lako prošli gostovanje u Slunju pogocima Milovića (37), Kiša (29, 67) i Barića (35-ag). Hajduk u osmini finala čeka boljega iz dvoboja gradskog suparnika Splita i trećeligaša Zagore i Unešića, koja se igra kasnije večeras.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osijek je pogotkom Zubaka u 26. minuti s 1:0 u gostima slavio kod trećeligaša Novalje, a uspješni su bili i ostali prvoligaši. Kopprivnički Slaven Belupo je sa teških 2:1 prošao gostovanje u Ivancu kod Ivančice zahvaljujući dvostrukom strijelcu Bušiću, Cibalia je slavila s 2:0 kod Vinodola pogocvima Bartolovića i Vitaića, a pulska Istra 1961 je s 2:1 pobijedila kod trećeligaša Višnjevca pogocima Prelčeca (32) i Blagojevića (72), dok je Stranatić autogolom u 65. minuti donio jedinu radost domaćinu.

Poput Hajduka je bio uvjerljiv Zagreb koji je s 4:0 svladao u gostima Zrinski u Tordincima, a Zadar je na Stanovima slavio protiv Konavljanina s 2:0. Trećeligaš Koprivnica izbacila je u produžetku s 2:1 drugoligaša Pomorca, dok je u dalmatinskom srazu trećeligaš GOŠK u Dubrovniku prošao dalje protiv Šibenika boljim izvođenjem jedanaesteraca. U regularnom dijelu bilo je 0:0, u produžetku je Šibenik vodio do 119. minute kada je s igračem više primio zgoditak za 1:1, da bi potom vratar Kristić obranio tri penala i odveo GOŠK u osminu finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utorak su se u osminu finala plasirali nogometaši zagrebačkoga Dinama, Lokomotive i drugoligaša Gorice, dok su se drugoligaš Zelina i četvrtoligaš Libertas iz Novske ušli izravno među 16 najboljih jer su za protivnike imali iz Prve HNL izbačene Karlovac i Varaždin. U osmini finala će Dinamo igrati s Zadrom, Osijek s pulskom Istrom, a zanimljiv će biti gradski obračun Slaven Belupa i Koprivnice.

SLUNJ (IV) - HAJDUK SPLIT 0:4

Tekst se nastavlja ispod oglasa

GOŠK DUBROVNIK (III) - ŠIBENIK (II) 4:2 (1:1, 0:0) PENALI

IVANČICA IVANEC (III) - SLAVEN BELUPO 1:2

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KOPRIVNICA (III) - POMORAC KOSTRENA (II) 2:1 (1:1) PRODUŽETAK

NEDELIŠĆE (III) - RIJEKA 1:0 (0:0) - PRODUŽETAK

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VINODOL (III) - CIBALIA VINKOVCI 0:2

VIŠNJEVAC (III) - ISTRA 1961 1:2

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NOVALJA (III) - OSIJEK 0:1

ZADAR - KONAVLJANIN ĆILIPI (III) 2:0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ZRINSKI TORDINCI (IV) - ZAGREB 0:4

SPLIT - ZAGORA UNEŠIĆ (III) igra se kasnije

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ZELINA (II) - KARLOVAC ne igra se

LIBERTAS NOVSKA (IV) - VARAŽDIN ne igra se

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UTORAK:

VRSAR (IV) - DINAMO ZAGREB 0:3

Tekst se nastavlja ispod oglasa

GORICA (II) -INTER ZAPREŠIĆ 3:0

LOKOMOTIVA - SEGESTA SISAK (III) 4:2

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PAROVI OSMINE FINALA, 31. listopada: DINAMO - ZADAR, HAJDUK - SPLIT/ZAGORA, LIBERTAS NOVSKA - LOKOMOTIVA, ZAGREB - ZELINA, CIBALIA - GORICA, OSIJEK - ISTRA 1961, SLAVEN BELUPO - KOPRIVNICA, GOŠK - NEDELIŠĆE.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo