DINAMO - HAJDUK 3:1: / Zagrepčani obranili Maksimir usred totalne splitske ofenzive; Svašta se događalo u derbiju

Image

Dinamo je uzeo bodove

27.1.2021.
18:57
VOYO logo

Prva hrvatska nogometna liga, 13. kolo: Zagreb, stadion Maksimir

DINAMO - HAJDUK 3:1

DINAMO: Livaković - Moharrami (od 23' Perić), Lauritsen, Theophile, Gvardiol - Ademi - Oršić, Majer, Ivanušec - Gavranović, Petković

HAJDUK: Kalinić - Todorović, Simić, Vušković, Čolina - Jurić, Atanasov - Jakoliš, Caktaš, Jradi - Nayir

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa


U najvećem derbiju hrvatskog nogometa Dinamo je na stadionu Maksimir danas pobijedio Hajduk s 3:1 i pobjegao Osijeku na tri boda prednosti. Sjajnu predstavu prikazali su Dinamo i Hajduk u odgođenom susretu 13. kola Prve HNL. Bijeli su u drugom dijelu bili dominantniji, odlično su odigrali, ali jednostavno kvaliteta prvaka Hrvatske došla je do izražaja. Idemo redom...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oršić zabio 2 gola

Hajduk je poveo, no Dinamo je u nastavku okrenuo rezultat. Dva gola za Dinamo zabio je Mislav Oršić (16, 18), a strijelac je bio i Lovro Majer (83), dok je pogodak za Hajduk zabio Mario Vušković (6). Dodajmo kako su gosti dva puta pogađali okvir Dinamova gola. Oba puta pogodio je okvir gola kapetan Mijo Caktaš.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

NAJVEĆI HRVATSKI DERBI: Ovako je izgledala rovovska bitka na Maksimiru

Image

NAJVEĆI HRVATSKI DERBI: Ovako je izgledala rovovska bitka na Maksimiru

Bio je to drugi susret Paola Tramezzanija na klupi Hajduka i prvi poraz, nakon što je debiju slavio na Šubićevcu protiv Šibenika.

Hajduk je sjajno ušao u susret, u petoj minuti Mijo Caktaš je pogodio okvir gola, a samo minutu kasnije Mario Vušković je doveo goste u vodstvo. Atanasov je ubacio iz kornera, a Vušković zabio glavom za 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zebec Dinamu poništio gol

U osmoj minuti vidjeli smo prvo uzbuđenje pred vratima Splićana. Dinamo je tražio kazneni udarac nakon duela Majera i Simića. Sudac Zebec je pregledao snimku, ali nije pokazao na bijelu točku. Dvije minute kasnije Bruno Petković je lijepim udarcem s ruba kaznenog prostora svladao Lovru Kalinića, no asistent Gavranović je bio u zaleđu, pa je Zebec poništio gol.

Dinamo je uspio izjednačiti u 16. minuti fantastičnim pogotkom Mislava Oršića koji je sa 18 metara pogodio suprotne rašlje. Kalinić je bio nemoćan, samo je pogledom ispratio loptu. Samo dvije minute kasnije Oršić je još jednom sjajno pogodio. S centra je pobjegao u kontru, ušao u kazneni prostor, prodao lažnjak Simiću i zatim sa 14 metra pogodio desne rašlje za veliki preokret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo je to fantastičnih 20 minuta tijekom kojih smo vidjeli tri gola, pri čemu dvije Oršićeva majstorije i još nekoliko prilika na obje strane. Nastavak je ponudio nešto mirniji nogomet i do konca poluvremena nije bilo promjene rezultata.

Hajduk u drugom dijelu zavladao terenom

Hajduk je već u uvodnim minutama nastavka imao sjajnu priliku za izjednačenje. Atanasov je ubacio iz slobodnog udarca, a Umut Nayir je iz blizine pogodio prečku. U 51. minuti sjajnu priliku za 2:2 je imao i Jakoliš, no pucao je pored gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još jednu veliku priliku gosti su imali u 60. minuti, ali je Nayir ponovo bio neprecizan. Dinamo u drugom dijelu nije ozbiljnije zaprijetio suparničkim vratima sve do 83. minute kada je Majer lijepo škaricama pogodio za 3:1.

Dinamo sad ima 3 boda više od Osijeka

Na vrhu ljestvice je Dinamo sa 39 bodova, tri više od Osijeka na drugoj poziciji, dok je Gorica treća sa 30 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka je na četvrtom mjestu sa 26 bodova, a Hajduk je peti sa 20 bodova. Zadnja dva mjesta drže Istra 1961 sa 13 i Lokomotiva sa 12 bodova.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgođena utakmica 12. kola: Istra 1961 - Rijeka 1-2 (Špoljarić 39 / Andrijašević 29, 65-11m)

Odgođena utakmica 13. kola: Dinamo - Hajduk 3-1 (Oršić 16, 18, Majer 83 / Vušković 6)

Tekst se nastavlja ispod oglasa


93' - Gotova je utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' - Ušli smo u 91., igrat će se još 3 minute.

88' - Atanaos s 18 metara, blizu je to bilo. Čini se kako je Livaković dirao. Odličan udarac iz slobodnjaka je to bio. No, pokušaj iz kornera čiste Plavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

84' - Provjeravalo se zaleđe u VAR-sobi, ali sve je čisto. Dinamo i službeno ima 3:1.

83' - GOOOL: Majer zabija za 3:1. Škarice! Ademi je započeo, prebacio Majer na Oršića koji ostavlja za Gvardiola, a onda na njegov ubačaj škaricama zabija Majer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

79' - Slobodni udarac za Hajduk, Diamantakos je izborio dobru šansu i još je Perić dobio žuti karton.

76' - Dolček je prvo pao nakon duela s Oršićem na desnoj strani, a onda ubacio jednu loptu koju nikako nije mogao stići Caktaš...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

74' - Caktaš je sad skroz u zadnjoj liniji, počinje napad, govori, pokazuje sad tamo gdje da ide lopta...

70' - U drugom dijelu, od 48. do 53., Bijeli su imali 4 izgledne šanse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

65' - Igra je opet prekinuta, na terenu leži Gvardiol nakon jednog duela.

63' - Velika obrana Livakovića kakva reakcija... Lopta je od Perića promijenila smjer nakon udarca Dolčeka, a Livaković je nekako uspio prstima izbiti loptu koja je išla suprotno od njega. Ponovno je Dinamova obrana opasno živjela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

60' - Jurić po nogama hvata Majera, nastavlja se kontakt-igra, ali i stvara nova prilika za dobar ubačaj u kazneni prostor.

60' - Tko zna što je Tramezzani rekao svojim igračima na predahu jer Hajduk izgleda puno bolje u nastavku susreta. Dinamo se ne može sastati s loptom.

58' - Opet prilika za Hajduk. Dinamo opasno živi... Još jedna neopreznost koju je umalo iskoristio Hajduk.

58' - Dinamovci se dobro brane, ali Dolček i Todorović po desnoj strani rade probleme. Livaković je bio u skoku na loptu, i nakon sudara ostao ležati na podu držeći se za lice. Diže se Livaković, bit će sve dobro s njim.

54' - Todorović nije išao na podvaljivanje u dobroj prilici, pa Dinamo to izbija naprijed. Hajduk je krenuo jako oštro i konkretno u nastavku. Imaju totalnu dominaciju.

52' - Jakoliš pored gola... Kako je to bilo blizu. Jedna odlično ubačena lopta s desne strane, Jakoliš je sjajno tukao glavom, ali tik uz vratnicu.

48' - Kakva prilika za Hajduk! Caktaš je tamo bio na loptu, bila je gužva u petercu, Atanasov je prebacio loptu do Caktaša koji je pogodio gredu drugi put danas.

Image
Image

27.01.2021., stadion Maksimir, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 13. kolo, GNK Dinamo - HNK Hajduk. Mijo Caktas Photo: Igor Soban/PIXSELL

45' - Gotovo je prvo poluvrijeme.

39' - Hajduk u prilici sad, ali ništa. Obranio se Dinamo!

34' - Bijeli su konsolidirali svoje redove. Sad je nekako više lopta u splitskim nogama.

29' - Ivanušeeeec je odlično predriblao suparnika na desnoj strani, fintirao ga je kao da će pucati, hajdukovac je produžio tamo negdje prema ZOO-u Maksimiru, a Luka je nisko i opasno pucao i blizu je to bilo.

25' - Žuti za Bassela Jradija koji neće igrati u sljedećoj utakmici za Hajduk. Inače, sada je Theophile desni branič nakon ulaska Perića.

24' - Upravo je Zoran Mamić napravio prvu izmjenu. Nakon onog sudara s Atanasovom na startu ipak nije mogao Moharrami nastaviti, morao je iz igre. Umjesto njega ušao je Dino Perić. Zanimljivo, Dinamo je oba svoja gola za preokret postigao s desetoricom, dok se još Irancu pružala pomoć zbog ozljede.

22' - Dinamo je uspostavio ravnotežu i ima dominaciju. Hajduk se brani vrlo visoko...

20' - Nevjerojatan preokret Dinama, Splićani kao da su u šoku, pogubljeno djeluju....

18' - GOOOL: Opet Mislav Oršić, kako taj momak igra. Kakav furiozan preokret Modrih. Bježe u kontru, sve je sam napravio Oršić i sam zapravo - preokrenuo utakmicu! Novi pogodak u rašlje!

16' - GOOOL - Dinamo je opet zabio, a ovaj put je sve regularno! Lopta je bila na rubu šesnaesterca, odbijala se kao na fliperu od šumu nogu na terenu, a onda je završila kod Oršića koji ju je primirio, opalio desnom nogom i pod prečku zabio za 2:1

12' - Dinamo je zabio, ali ništa od gola. Petković je dobio loptu izvan šesnaesterca, lijepo je pucao i pogodio donji desni kut, ali povratnu loptu mu je prije toga poslao Gavranović koji je bio u zaleđu...

10' - Je li to bio penal za Dinamo? Pao je Lovro Majer u Hajdukovom šesnaestercu nakon kontakta sa Simićem, a dinamovci su skočili i odmah 'napali suca'. Tražili su penal, Zebec nije vidio ništa sporno pa je odlučio pogledati snimku. Nakon toga je, na žalost domaćina, odlučio kako penala nema!

6' - GOOOL Paolo Tramezzani nije mogao zaželjeti bolji početak derbija za sebe i svoju momčad! Krenulo je dosta borbeno i čvrsto, a onda je u jednom napadu Caktaš povukao loptu prema naprijed, pucao s ruba šesnaesterca i pogodio stativu. Nakon toga, Hajduk je iznudio korner koji je izveo Caktaš, a najviši u skoku bio je sjajni Mario Vušković koji je pogodio neometano za 1-0 i veliko vodstvo splitske momčadi na samom početku.

Image
Image

27.01.2021., stadion Maksimir, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 13. kolo, GNK Dinamo - HNK Hajduk. Photo: Igor Soban/PIXSELL

5' - Zaspala je Dinamova obrana i Mijo Caktaš pogađa stativu. Ovo je njegova druga uzastopna stativa u dvije utakmice.

1' - Plavi se odmah bacili na glavu.

1' - Počela je utakmica Dinama i Hajduka.

16.56 - Još je malo do utakmice Dinama i Hajduka.


Dinamo i Hajduk u srijedu (17.05) će odmjeriti snage u najvećem derbiju hrvatskog nogometa.

Utakmica je to u koju Modri ulaze kao prvoplasirana momčad 1. HNL i pobjedom bi se odmaknuli od Osijeka koji poput njih ima 36 bodova, ali i utakmicu više.

Hajduk će u derbi ući kao petpoplasirana momčad lige sa 16 bodova zaostatka za Dinamom.

Za Dinamo će ovo biti već treća utakmica u posljednjih osam dana, nakon 0-2 poraza od Rijeke prošlog utorka te teško izborene 4-3 pobjede protiv Gorice u subotu. S druge strane, Hajduk je 2021. godinu započeo minimalnom 1-0 pobjedom na gotovanju kod Šibenika u petak, a to je ujedno bila i prva utakmica na kojoj je “bijele” vodio novi trener Paolo Tramezzani.

'Nevjerojatno gdje se Hajduk nalazi'

“Čeka nas treća velika utakmica u nastavku prvenstva. Ritam je strašan, zgusnut, ali to smo znali i trebamo se na njega priviknuti. Utakmica protiv Hajduka je najveći hrvatski derbi bez obzira na stanje na tablici. Ostali su nam dužnici od zadnje utakmice u Maksimiru kada su nas pobijedili i učinit ćemo sve isperemo taj gorak okus. Hajduk dolazi s novim trenerom, ali to su njegove brige. Mi se moramo koncentrirati na našu igru i na bolje korištenje šansi no što je to bio slučaj u prve dvije utakmice. Također u obrani moramo biti koncentriraniji jer pet primljenih golova u dvije utakmice nije uobičajeno za Dinamo. Po meni, Hajduk ima najbolju individualnu igračku kvalitetu u našoj ligi odmah iza Dinama i zato mi je nevjerojatno na kojoj se poziciji nalazi”, izjavio je trener Dinama Zoran Mamić u najavi susreta.

Novom treneru Hajduka Tramezzaniju ovo će biti prvi derbi i uoči te utakmice iznenadio sve jednom, pomalo drastičnom, odlukom. Izostavio je iz momčadi jednog od ključnih igrača, Brazilca Jaira, iako ovaj nije povrijeđen. Ostavljanje Jaira u Splitu trenerova je odluka i on nije pojasnio zašto je tako odlučio.

Bijeli su u posljednjoj utakmici protiv Dinama, u rujnu prošle godine dok je na klupi Hajduka sjedio Hari Vukas, poraženi na svojem terenu 1:2 i u posljednjih pet derbija samo su dva puta pobijedili, no Tramezzini je optimističan.

Image
Image

Paolo Tramezzani

“Znam rezultate u proteklih nekoliko sezona u derbijima, ali u ovim okolnostima to ne mora puno značiti. Želim da moja momčad ima stil igre i kući, i na gostovanjima. Kada budemo imali loptu želimo igrati naš nogomet. Pripremit ćemo se za razne scenarije. Vjerujem da će moji igrači biti spremni. Znaju više od mene koliko znači derbi. U sastavu će vjerojatno biti promjena, probali smo neke opcije”, poručio je u najavi derbija.


[PROMO] Najbolje koeficijente i 100% bonusa na uplate do 1000 kuna potražite u kladionici Germania.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo