rapsodija u dugopolju / Hajduk gubio, pa na kraju ispratio goste sa šest komada i osigurao drugo pretkolo

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Hajduk će u 2. pretkolu 16. i 23. srpnja igrati protiv boljeg iz ogleda između slovenskog Kopera i islandskog Vikingura

9.7.2015.
20:59
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Hajduka plasirali su se u 2. pretkolo Europske lige zahvaljujući 6-2 (2-2) pobjedi protiv estonskog predstavnika Sillamae iz Kaleva u uzvratnom susretu 1. pretkola igranom na stadionu Hrvatskih vitezova u Dugopolju. Kako je prvi susret prije tjedan dana u Estoniji završio rezultatom 1-1, Hajduk je prošao dalje s ukupnih 7-3.

Hajduk je dobro krenuo u uzvrat protiv estonskih amatera, te u 15. minuti poveo golom Balića. No, u završnici prvog poluvremena gosti su kaznili opuštenost domaće obrane, te je Talijan Russo s dva gola u 36. i 41. minuti donio preokret i najavio moguću senzaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, Caktaš je u prvoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena iz slobodnog udarca sa 25 metara uspio poravnati na 2-2 i osigurati mirniji ulazak u nastavak.

U drugom poluvremenu Hajduk je napokon pokazao kako je ipak kvalitetniji sastav od Sillamaea, te je s četiri pogotka osigurao nastavak europskog puta. Dvostruki strijelac bio je Ohanza, u 56. i 63. minuti, a po jedan gol dodali su Vlašić u 72. i Maglica u 88. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk će u 2. pretkolu 16. i 23. srpnja igrati protiv boljeg iz ogleda između slovenskog Kopera i islandskog Vikingura. U prvoj utakmici u Reykjaviku bolji je bio Koper sa 1-0. Hajduk će u 2. pretkolu u prvoj utakmici biti gost, dok će uzvrat igrati na Poljudu.

Od 19.30 svoj uzvratni susret 2. pretkola započeo je još jedan hrvatski predstavnik, Lokomotiva, koja igra protiv velškog predstavnika Airbusa, te brani 3-1 gostujuću pobjedu iz prvog dvoboja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo